A közlekedésügyi minisztérium júliusban meghirdette a családi házak hőszigetelésére szánt pályázati felhívást. A tíz évnél öregebb családi házak tulajdonosai – amennyiben teljesítenek minden feltételt – akár 8 800 eurós támogatást kaphatnak az államtól hőszigetelésre – holnaptól nyújthatjuk be a kérelmeket. 

 

 

A támogatást a családi házak energiagazdálkodásának javítására, beltéri elemek, tetőszerkezet, falak hőszigetelésére fordíthatjuk.

 

“Az előző felhívással ellentétben emeljük a maximális támogatás értékét 6500 euróról 8800 euróra és a polgárok szélesebb körének tesszük elérhetővé a lehetőséget.

 

 hirdetes_300x300  

-mondta korábban Érsek Árpád tárcavezető. A támogatás nagysága függ az építőelemek hővezetési tényezőjétől és a szükséges energiától is, a pénzügyi hozzájárulás a jogos kiadások 40 százaléka, legfeljebb 8000 euró lehet. További 800 eurót igényelhetünk energiahatékonysági tervdokumentáció kidolgozására, a támogatási kérelem elkészítésére is.

 

Holnap már benyújthatjuk a kérelmeket 

 

A támogatásra az a tulajdonos jogosult, aki családi ingatlanját kizárólag lakhatási célokra használja és legalább 10 éves, az egyszintes ház alapterülete nem haladhatja meg a 150 négyzetmétert, a többemeletes házak területe pedig a 300 négyzetmétert.

 

A támogatást a ház hőszigetelésének befejezése előtt és után is kérvényezhetjük, a 2014. december 31-e után elkezdett munkálatok esetében. Ebben az esetben a minisztérium 90 napon belül elbírálja a kérvényt, de ha a hőszigetelés megkezdése előtt érkezik be, akkor meghosszabbodik a kivitelezés időtartamával (legfeljebb 12 hónap) és döntés 15 hónapin belül várható.

 

A kérelmeket augusztus 1-től október 31-ig nyújthatjuk be, de érdemes időben elküldeni a kérelmeket a minisztérium által meghatározott maximum 500-as támogatási keret miatt. Az elektronikus űrlapot a zatepluj.sk honlapról lehet letölteni.

 

SME / zatepluj.sk / Körkép.sk
kép: energie-portal.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!