A Szegedi Törvényszék másodfokon megerősítette a László Petra ellen hozott garázdaság vétségében született első ítéletét, miszerint 2015-ben a Röszkénél a rendőrsorfalat átszakító menekültek közül egy kislányt és édesapját megrúgta.

 

Sokat lehetne vitázni a mozdulat helyénvalóságán, úgy, ahogy valószínűleg a vád ügyészei és a védelmet képviselő ügyvédek is tették. Tény viszont, hogy a hirtelen feléje meginduló tömeg, nem éppen finom testkontaktusokkal fűszerezve, félelmet keltő lehetett, ami ösztönös cselekedetre ösztökélte.

 

Marad a 3 év felfüggesztett

 

 hirdetes_300x300  

A bíróság megállapította azt is, hogy az N1TV munkatársát tettének végrehajtása közben nem motiválta a sértettek származása. Tehát marad a 3 év felfüggesztett börtönbüntetés.

 

Kép: valasz.hu

 

Nem tisztem László Petra védelmében kiállni. Bár világszemléletünk azonos kontúrokat mutat. Ahogy a focizsargonban mondani szokás, nem tudjuk, hogy szabálytalanság történt, de a spori befújta. Innentől kezdve a mérkőzés az ő kezében van.

 

Számomra sokkal rémisztőbb viszont az, ahogy ilyenkor a nyugat-európai társadalmi elit és a különböző jogvédő szervezetek reagálnak. A tárgyaláson az egyik sértettet a Helsinki Bizottság ügyvédje képviselte, aki kevesellte az operatőr ellen hozott elsőfokú ítéletet. A nyugati médiumok a sajtó megszokott kottájából húzták a négykezesre írt darabokat.

 

Európai értékek, esélyegyenlőség

 

Európai értékek, esélyegyenlőség, tisztességes élethez való jog, minden napvilágra került, ami az erőszakkal Európába betört szerecsenmosdatáshoz szükséges. Ugyanezen szervezetek viszont mély hallgatásba burkolóznak, ha az itt őshonos emberek bajait kéne orvosolni.

 

A tömeges migráció által okozott (mezőgazdasági) károk, vagy a most már bizonyítottan megnövekedett erőszakos cselekmények is folyamatosan elszigetelt esetek bélyeget kapnak. Szeretnék egyszer egy olyan Európában élni, ahol a brüsszeli bürokraták számára a tagállamokban kisebbségben élő nemzetiségek ellen esett jogtiprások nem belügynek tekintendők.

 



Az ukrán nacionalista oktatási törvény, a székelyek nyelvi és gazdasági ellehetetlenítése, Malina Hedvig ügye, mint kiváló alkalom lenne arra, hogy egyszer végre azon munkálkodjanak, amiért alapítva lettek.

 

A fajtalankodó migránst felmentik

 

Míg László Petra vesszőfutása világra szóló szenzáció, addig annak a 20 éves iraki menedékkérőnek az esete, aki egy bécsi uszodában kiskorúval fajtalankodott,  már nem az. A védelem elérte, hogy tettéért felmentő ítéletet kapjon, szex nélkül eltöltött hosszú hónapok felgyülemlett feszültsége miatt és amúgy sem értette a németül védekező kisfiút. Ilyenkor miért nem tiltakoznak a jogvédő szervezetek? A liberalizmus és ezen belül a neoliberalizmus olyan devianciáknak ad táptalajt, amely a spártai időkben csak a szakadék peremére való kilátást biztosította volna.

 

Az ENSZ emberjogi nyilatkozata kimondja, hogy minden ember egyenlő és egyenlő bánásmódot érdemel származástól, nemi hovatartozástól függetlenül. Sajnos, a kontinensen zajló események nem ezt tükrözik. Politikailag korrektnek illik lenni, nem nevén nevezni a dolgokat, meg kell tanulnunk élni az elszigetelt esetekkel, Facebook profilunkon naponta zászlót cserélni. Aki ezzel egyetért, az a felvilágosult demokrata. Mindenki más kirekesztő náci.

 

Valami újnak kéne eljönnie, mert, így ebben a formában és tempóban az Öreg Hölgy a vesztébe rohan.

 

Dian Csaba

Nyitókép: mno.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!