A Barry Callebaut a világ legnagyobb kakaófeldolgozója, 9 300 dolgozója van, és több mint 30 országban van jelen. A zürichi cég éves forgalma 6,1 milliárd euró, ami az új innovációjának köszönhetően jócskán megugorhat. Az új csokoládét rubinvörös csokoládénak hívják, természetes rózsaszín árnyalattal, valamint gyümölcsös ízzel rendelkezik – írja az Origo.hu.

 

Több mint 80 éve nem történt komolyabb felfedezés a csokoládék terén, mióta a Nestlé megalkotta a fehér csokoládét.  A globális csokoládépiac az elmúlt években folyamatosan csökkent, a Hershey’s édességipari nagyvállalat 15 százalékkal csökkentette az alkalmazottai számát, a Nestlé pedig igyekszik eladni amerikai csokoládérészlegét.

 

Az újonnan felfedezett csokoládé azonban segíthet talpra állni a piaci szegmensnek, sőt,talán a következő Valentin-nap slágere is lesz.

 

 hirdetes_810x300  

Természetes, színes, hedonista

 

Az innováció egy speciális kakaóbabon alapul, amely közel 13 éves fejlesztés után jött létre, amit a bremeni Jacobs Egyetemmel karöltve végeztek – mondta Antoine de Saint-Affrique vezérigazgató. A rubinvörös csokoládét szeptember elején mutatták be Sanghajban, és meglehetősen nagy érdeklődés övezi az édesség kedvelői között. De még jóvá kell hagynia az élelmiszerek és gyógyszerek ellenőrzésével foglalkozó FDA-nak, így akár hat hónapot is várni kell, míg kereskedelmi forgalomba kerülhet.

Természetes, színes, hedonista, van egy kisebb eltérése, de megőrzi a csokoládé hitelességét”– mondta a vezérigazgató. Az új termék felkeltheti a kínai fogyasztók figyelmét, ahol a csokoládépiac még csak most kezd beindulni. A vállalat tesztelte a terméket Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, Kínában és Japánban a Haystack és az Ipsos által végzett független fogyasztói kutatások során – foglalta össze de Saint-Affrique.

 

70 százalékos kakaóport tartalmaz

 

A csokoládék innovációi gyakran évekig elhúzódnak, mert igen összetett rendszerű, amit tovább nehezít az állag és íz fenntartásának megőrzése. A Nestlé tudósai nemrég 40 százalékkal csökkentették a csokoládé cukortartalmát, de még évekig nem kerülhet a boltokba.

 

forrás: CNBC

 

Az étcsokoládé legalább 70 százalékos kakaóport tartalmaz, továbbá kakaóvajat és cukrot, a tejcsokoládé tejporból, kakaóporból, és cukorból áll, a fehér csokoládé tejport, kakaórostot, kakaóvajat és cukrot tartalmaz.

 

A rubinvörös csokoládé Elefántcsontpartról, Ecuadorból és Brazíliából származik, és a szokatlan színe a feldolgozás során kivont porból ered – mondta De Saint-Affrique. A csokoládé nem tartalmaz gyümölcsöket vagy színezéket, a külalakja teljesen természetes.

 

 

Origo.hu
borítókép: The Guardian

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!