A választások valódi hatalmat adnak az emberek kezébe azzal hogy dönthetnek valamiről, ez pedig nagy kiváltság. Ha valóban törődünk a demokráciával akkor néhány évente rááldozhatunk tíz percet az életünkből annak érdekében, hogy támogassuk és megerősítsük.

 

Ez a legkevesebb amit érte tehetünk, nyilatkozta a SITA hírügynökségnek Michal Cirner politológus, az Eperjesi Egyetem munkatársa a megyei önkormányzati választások kapcsán.

 

Stagnálás vagy fejlődés?

 

 hirdetes_400x285  

Praktikus indoka is van annak, hogy miért menjünk ma el szavazni: ma dönthetünk ugyanis arról, hogy a régiónk fejlődni, vagy stagnálni fog az elkövetkező öt évben, kiderült, ki fog minket képviselni ez idő alatt és ki fog a nevünkben olyan döntéseket hozni, amelyek közvetlenül minket érintenek – emelte ki a politológus.

Peter Bárdy: Egy forradalomhoz képest a választás jobb módszer a változásokra

A megyei önkormányzatok kezelik a másod- és harmadosztályú utakat, amelyeken az emberek minden reggel munkába vagy iskolába mennek, ők törődnek a múzeumokkal, galériákkal, de kezelik a középiskolákat is. A megyei vezetés azért is felelős, hogy hány gyógyszertár lesz a régiónkban, hogyan működnek majd a kórházak és ki fogja őket fenntartani, mondta Cirner

 

Uniós források szétosztásáról is döntenek 

 

Emlékeztetett, hogy az autóbuszjáratok sűrűségéről és a régióban megjelenő közlekedési vállalatok számáról is az általunk megválasztott regionális képviselők döntenek. Az európai uniós források tekintetében is nagy a megyei önkormányzat felelőssége, ugyanis tőlük függ, mennyi pénzt kap a kerület és a forrásokat milyen projektek finanszírozására használják fel.

 

Cirner megjegyezte, hogy az önkormányzatok döntenek a régió szociális segítségnyújtásáról is, vagyis elválhat, hogy mennyit fognak kérni a szociális otthonok a felajánlott szolgáltatásokért. A politológus hozzátette, hogy optimista szeretne lenni, de úgy gondolja, hogy a szombati választási részvétel egyáltalán nem lesz magas és nem éri el országosan a 30 százalékot sem. „Bár nagyon szívesen tévednek” – tette hozzá.

 

Webnoviny.sk
kép: startupers.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!