Minden bizonnyal véget ér a Facebook új newsfeed funkciójának, az Explore-nak a tesztelése. Hétfő estétől a Facebook-felhasználók fokozatosan hírt adnak arról, hogy a különböző Facebook-oldalak bejegyzéseit éppen úgy látják, ahogyan azelőtt is.

 

Egyelőre nem tudni, hogy a tesztelés teljes vagy ideiglenes befejezéséről van-e szó.

 

A Facebook a Felfedező hírfolyam (Explore Feed) tesztelését november 19-én indította el.  Attól a pillanattól kezdve a felhasználók csak azokat a híreket, posztokat láthatták, amelyeket ismerőseik megosztottak, a hírportálok, politikusok, márkák és szórakoztató oldalak posztjai pedig az új menüben váltak érhetővé.

 

 hirdetes_810x300  

A Facebook a változtatásokat követően elismerte, hogy hat országban – Szlovákiában, Srí Lankán, Szerbiában, Bolíviában, Guatemalában és Kambodzsában – végez tesztelést. Azt azonban a cég nem pontosította, hogy a tesztelés milyen hosszan fog tartani. Csupán annyit mondtak, hogy néhány hónapig. A tesztelés célja az volt, hogy megtudják, miképpen fognak reagálni az emberek a kétféle hírfolyamra.

 

Fotó: 9to5Mac

 

Mindenesetre a Facebook új funkciója komoly problémát okozott a hírportáloknak, ahol az organikus elérések (reach) aránya több mint 50 százalékkal csökkent. Mindemellett a Facebook oldalakon felére csökkent a lájkok, a hozzászólások és a megosztások száma is.

 

A tesztelés befejeztét már Kambodzsából és Szerbiából is jelentették.

 

A Felfedező hírfolyamot világszerte „újtára indították”, ám Szlovákiát és a többi tesztországot leszámítva másképpen működik. A többi országban az a célja, hogy segítse a felhasználókat az új tartalmak felfedezésében. A különböző oldalak bejegyzéseit azonban a hírfolyamból nem helyezték át a Felfedező hírfolyamba.

 

Forrás: DenníkN/Körkép.sk

Nyitókép: TechCrunch

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!