November közepétől a szlovákiai benzinkutakon már téli gázolajat tankolhatunk. Miben különbözik a hagyományostól?

 

A legnagyobb különbség, hogy a téli gázolaj ellenálóbb a hideggel szemben. A dízel legfontosabb összetevői – a paraffin és más szénhidrogének – alacsony hőmérsékleten kristályossá válhatnak.

 

„A gázolaj téli változata kevesebb sűrűsödésre hajlamos paraffint tartalmaz, az ugyanis az üzemanyagszűrő eltömődését okozhatja”

 

magyarázta Petr Šindler, a Shell kommunikációs menedzsere a SME napilapnak. Ha az üzemanyagszűrő eltömődik, nem jut el a gázolaj a motorba, az autó egyáltalán nem startol be.

 hirdetes_810x300  

 

Mikor a gázolaj eléri az úgynevezett zavarosodási pontot (neve is mutatja, hogy a gázolaj ekkor szabad szemmel is láthatóan zavarossá válik), paraffin kristályok válnak ki. Azt a hőmérsékletet, amelynél az adott gázolajtípus már nem képes átjutni a szűrőn, hidegszűrési határhőmérsékletnek (CFPP) nevezik.

 

A téli gázolaj olyan adalékokat tartalmaz, amelyek ezt az eltömődést gátolják. Az alaptulajdonságú gázolaj CFPP pontja 0 fok, a téli gázolajé -20, a sarkvidékié pedig -30 fok. Az átmeneti dízel (őszi, tavaszi) CFPP pontja -10 fok.

 

forrás: auto.cz

 

Épp ezért, különösen télen, tartósan fagypont alatti hőmérsékletnél érdemes körültekintően bánni az otthon, tartályban tartott gázolajjal, mert az alján már kicsapódhattak a paraffin kristályok. Egyes esetekben a gázolaj szűrhetőségét benzinnel javítják fel, de ennek is van kockázata: károsíthatja a befecskendezés alkatrészeit.

 

Benzinből is van téli verzió, bár ennél az üzemanyagnál nem áll fenn az üzemanyagszűrő eltömődésének veszélye. A téli benzin a könnyebb startolást szolgálja.

 

A gázolaj minőségéről az STN EN 590 számú szabvány rendelkezik, ez határozza meg, melyik időszakban milyen paraméterekkel kell rendelkeznie az üzemanyagnak. A Slovnaft hivatalos honlapján a következőképp tünteti ezt fel:

 

B osztály (nyári): április 15. és szeptember 30. között

D osztály (átmeneti): október 1. és november 15. között, illetve március 1. és április 14. között.

F osztály (téli): november 16. és február 28/29. között.

 

A vásárló elkérheti a benzinkúton az üzemanyag szállítólevelét, hogy megnézze, melyik típust tankolhatja éppen az adott kúton.

 

Ez azt is jelenti, hogy aki november 15-e előtt tankolt utoljára, annak érdemes óvintézkedéseket tennie. A legjobb, ha minél előbb elhasználja a nyári (vagy átmeneti) gázolajat, és télit tankol autójába. Ha valaki csak nagyon keveset, vagy egyáltalán nem használja az autóját télen, neki is érdemes csak a legközelebbi benzinkútig elegendő gázolajat hagyni a tankban a kristályképződés miatt.

 

Ha pedig már megtörtént a baj, és az autó nem startol, két lehetőség van: meleg garázsba vinni az autót, vagy pedig szervizbe. A garázs sem feltétlenül oldja meg a problémát, mert az üzemanyag már károsíthatta a szűrőt.

 

forrás: topky.sk

 

Léteznek különböző adalékok az üzemanyaghoz, épp a fagy miatti káros mellékhatások elkerülése végett, ám ezekkel szintén óvatosan kell bánni. A téli gázolajban található zavarosodást gátló adalékokkal ugyanis reakcióba léphetnek, és problémákat okozhatnak a motorban. Ha valaki mégis úgy dönt, hogy adalékot akar használni, az még tankolás előtt töltse azt az autóba, ideális esetben a majdnem üres tankba. A művelet alatt a kinti hőmérséklet 0 fok feletti legyen.

 

Ha az üzemanyag már megkeményedett, kristályosodott, felesleges adalékot hozzáadni, mert már nem keveredik össze a gázolajjal.

 

Sme.sk, Körkép.sk

Nyitókép: noviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!