Nagy reklámtáblák hirdetik Párkány és Érsekújvár között az út mentén, hogy a kaukázusi fenyő most 37 euro helyett akcióban csak 17 euro. Még szerencse, gondoltam, hogy nem vettem sokkal drágábban, júliusban  karácsonyfát! Most bosszankodnék!

 

Bevallom, erősen gondolkodunk idén a műfán! Figyelem a hirdetéseket is! Hallom a rádióban: műkarácsonyfát csak termelőtől! Szinte látom, ahogy az őstermelő a kertjében, műerdejében locsolgatja, nyírja, gondozza a kis műfenyőt, hogy aztán szép nagyra nőjön karácsonyra!

 

Betettek az etetővel

 

 hirdetes_400x285  

Mondja a lányom, hogy úgyis arra megyek hazafele, álljak már meg a svéd bútoráruházban és vegyek egy etetőszéket az egyik ikernek. A másiknak van a nagyobb tesó után, de egy kevés az ikreknek, mert a tandemszoptatás után most majd jöhet a tandemetetés, már szépen ülnek a héthónapos ikerbabák. Meg hogy most nagyon jó áron kapható, akcióban. Megálltam ott, bolyongtam eleget az osztályokon, de rátaláltam nagy nehezen.

 

Rácsodálkoztam, tényleg olcsó volt, csak azon a 2 700 Ft-os áron furcsán alacsony növésű! Mondom magamban, hogy ez nem lesz így igazán jó, mert olyan mélyre kell a picihez lehajolni etetés közben, hogy közben a főzelék kicsurog a kanálból. Meg aztán hogyan néz ki, hogy az egyik iker a magasban, a másik meg majdnem a földön csücsülve eszik. Még ha akciós is!

 

Kerestem tehát hozzá lábakat, négyet 1 500 Ft-ért. Emlékeztem arra is, hogy az otthoni etetőben volt olyan felfújható betét is biztonsági övvel. Találtam is 1200 Ft-ért. Lassan, de biztosan tovatűnik az etető székecske akciósága…. De boldogan vittem lányoméknak, ajándék, mondom. Összeszereltem, felfújtam a betétet, beültetettem büszkén tesója mellé a másik székbe a kiscsajt, egyforma magasban voltak, és mint az éhes madárfiókák a fészekben, lesték a vacsit.

 

Valami azonban nekem se tűnt teljesen kósernek, a lányom viszont azonnal kiszúrta. Hát tálcát ehhez nem adtak, apu, kérdezte? Olyan előke tálcát, ahova a tányért teszik. Minek az, mondom, úgy is csak belecsapna a lecsós tányérba, aztán minden olyan lenne. Meg aztán ajándék etetőnek ne nézd a tálcáját! Nem baj, majd legközelebb, ha arra jársz! Azóta jártam arra, vettem is szinte apróért, egy ezresért.

 

Így viszont összerakva az etetőszéket a különböző, szükséges tartozékaival, már nem is tűnik annyira akciósnak a dolog, a meghirdetett 2700 helyett 6 400 forint volt, több mint duplája!

 

Ezek a huncut svéd bútorosok!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: illusztrációs felvétel (cukimamik.hu)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!