A nagy hideg ellenére  20-25 ezer ember vett részt pénteken Pozsonyban a Ján Kuciak és Martina Kušnírová emlékére szervezett meneten. Ez volt a legnagyobb tömegrendezvény a szlovák fővárosban a 89-es bársonyos forradalom óta. A résztvevők hosszú sora, több kilométeren keresztül kígyózott.

 

Az MKP részéről Csáky Pál és Berényi József is jelen volt, a Most-Híd egyik szellemi megalkotója, a Kalligram kiadót megalapító Szigeti László a Körkép exkluzí anyagában azt nyilatkozta, hogy Bugár Béláék várhatóan kilépnek a kormányból.

 

Körkép EXKLUZÍV: Szigeti László szerint a Most-Híd ki fog lépni a kormányból (VIDEÓ)

 

 hirdetes_810x300  

A csendes, megfontolt, méltóságteljes megemlékezésen felszólaltak a sajtó képviselői, Andrej Kiska államfő pedig egy perces néma csenddel és gyertyagyújtással emlékezett Kuciak emlékére. A tüntetés után a tömeg mintegy ezer fős kemény magja a Kormányhivatal előtt határozottabb módon követelte a Fico-kormány lemondását (videó cikkünk alján.)

 

A jelenlegi feszült szlovákiai belpolitikai helyzettel kapcsolatban a Körkép.sk megkérdezi olvasóit, hogy szerintük a Most-Híd maradjon-e a szlovák kormányban?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

A Körkép.sk élő videóban és percről-percre hírfolyamban közvetített az eseményről. Képriport.

 

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!