Egy szlovák család hat tagját küldte börtönbe a brit bíróság csütörtökön, miután bebizonyosodott, hogy bűnösek emberkereskedelem és modern rabszolgatartás vádjában.

 

A jelek szerint a család tagjai Szlovákiában toboroztak embereket angliai munkavállalásra, azonban ahelyett, hogy a munkások jól kerestek volna, kizsákmányolták őket.

 

Milyen a modern rabszolgatartás?

 

 hirdetes_300x300  

A most már elítélt család Bradfordban élt, nem messze Leedstől. Áldozataikat Szlovákiában toborozták azzal, hogy jobb életet kínáltak nekik Nagy-Britanniában.

 

Leginkább hajléktalanokat, munkanélkülieket, alkoholistákat választottak ki. Az Egyesült Királyságba való megérkezésük után ezek az emberek szörnyű körülmények között éltek, építkezéseken dolgoztatták őket napi 5-7 fontért (6-8 euró).

 

Az áldozatok közül többen heti hat napot, naponta pedig 10 órát dolgozott. A vallomások szerint nem egyszer koldulásra kényszerültek, hogy ételt tudjanak venni a gyerekeiknek.

 

A szlovák család állítólag bankszámlájukat is ellenőrzése alatt tartotta és szociális támogatásokat vettek fel rájuk.

 

A büntetés

 

A „családi vállalkozás” feje, a 37 éves František C. 9 év börtönt kapott. Az ő 34 éves testvére, Marcel 15 hónapot tölthet el a rács mögött, 33 éves húguk, Bohuslava pedig 3 évet. Bohuslava 41 éves férje, Arpád négy és fél évig „élvezheti” a brit vendéglátást.

 

A bíróság elítélte a testvérek szüleit is. Anyjuk 2 évnyi börtönbüntetést kapott, apjuk pedig rossz egészségi állapotára való tekintettel két év felfüggesztettet.

 

A Leedsi bíróság a családon kívül két másik férfit is börtönbe küldött. A jelek szerint az ő földjeiken található épületeket kellett renoválniuk az áldozatoknak. Az egyik, 43 éves férfit 3,5 évre, 59 éves apját 18 hónapra csukták rács mögé.

 

aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!