A Holt-Vág a komáromiak egyik legkedveltebb pihenőhelye. Kisgyerekes családok, baráti társaságok, romantikát kereső ifjú párok, kutyasétáltató gazdik, csöndre vágyó horgászok egyaránt szívesen jönnek a nyugalmat árasztó vízpartra. Aktív pihenésre kiváló hely,  minden évszak meghozza a maga örömeit: nyáron a  napozók és fürdőzők élvezhetik a vízpartot és a hűs habokat ( bár ezt csakis saját felelősségre ), keményebb tél idején a korcsolyázóknak nyújt sok örömet a befagyott víztükör,  tavasszal és ősszel a természet gyönyörű változásai, és a szabad levegő csábítják ide a környék lakóit.

 

A Holt-Vág keleti partján üdülőházak sorakoznak a fák lombjai alatt, ezzel szemben a délnyugati oldal teljesen nyitott, nagy füves területtel, pihenőhelyekkel, tábortűz gyújtási lehetőséggel, sportpályával, jó hírű vendéglővel, sörözővel.

 

A helyszín nemcsak a Vág-menti kerékpárútról, de a város több pontja felől  autóval is megközelíthető, és a parkolási lehetőség is biztosított. Bármelyik évszakban érdemes elindulni e nyugalmat árasztó tájra, de most, az ősz közepén legpompásabb öltözékében csodálhatjuk meg.

 

 hirdetes_810x300  
A Holt-Vág

 

Kutyasétáltatók

 

Családi kirándulás

 

Játszótér

 

Pihenő és tűzgyújtó hely

 

Romantikázóknak

 

Vizimadarak élőhelye

 

Kontrasztok

 

Színvarázs

 

Holt-Vág körüli út, melyet személykocsik is használhatnak

 

Autóparkoló

 

A jó hírű APÁLI csárda

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

 

Kapcsolódó írás:

 

Kerékpáron az arany-őszbe Komárom környékén – Képekkel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!