Mindennapjaink

A szombati DAC-meccsen legyünk mindannyian Felvidéki Harcosok

Nyitókép: Körkép.sk/KZS

 

Újra lesújtott a szlovák nemzetállam a békés magyarokra. Ezúttal nem Nyitrán, valamelyik vizsgára készülő magyar diákra, sem a stadionban, mint anno a DAC – Slovanon. 150 csuklyás kommandós a DAC – Sepsiszentgyörgy barátságos meccs után pár nappal támadt rá DAC szurkolók egy csoportjára. 10-10-10 kommandós jutott mindegyikükre.

 

Hirdetés(x)

A rajtaütés mindenféle értelmet nélkülöz, a közzétett rendőrségi fotókon sem látni semmi olyat, ami ne lenne megtalálható szinte bármelyik fociszerető háztartásban. Akár azoknál is, akik a szégyenletes akciót végrehajtották.

 

Akik ott vannak a barikádokon

 

A Felvidéki Harcosok, mert közülük vádolnak most 15-öt extrémizmussal, rendes, tisztességes, fociszerető felvidéki magyar emberek. Ők azok, akik ott vannak a barikádok első sorában. Ők azok, akik talán a legkeményebbek, ők azok, akik nem hajolnak el az ütések elől és bizony csicska szerepet sem vállalnak.

 

Meccsre járó emberként bárhol találkozhatunk velük. Ott voltak 2016-ban a foci-Eb-n is Franciaországban, egyikükkel konkrétan a Marseill-i metróban futottunk össze. A egyedül jött Dunaszerdahelyről a meccsre, hogy a magyar-izland után azonnal induljon is haza, mert másnap munkába ment…Igen, ez a srác ott van a nyitóképen is.

 

Hirdetés(x)

A Tbilisziben vonuló, mintegy félszáz DAC-szurkolók egy szűk csoportja. Kép: Körkép.sk

 

De a Felvidéki Harcosok ott voltak Grúziában, Tbilisziben, a DAC újkori történetének legnagyobb sikerénél is. Együtt vonultunk maroknyian végig a grúz főváros utcáin, óriási tiszteletet és elismerést kiváltva a helyiek szemében, hogy aztán közösen ünnepelhessük a továbbjutást. Mert a Felvidéki Harcosok ott vannak mindenhol, és mindig, minden körülmények között buzdítják a csapatot.

 

A felvidéki magyarság egy emberként sorakozzon fel mögéjük

 

Most viszont nekik van szükségük támogatásra, nekik van szükségük arra, hogy érezzék, a felvidéki magyarság egy emberként felsorakozott mögéjük. Mert végső soron ez az értelmetlen támadás az egész magyarság ellen irányult.

 

Mert ha elviszik harcosainkat, mi magunk is védtelenekké válunk. Ha viszont a hatalom látja, hogy az utánpótlás korlátlan, és ha kell, mi magunk is harcosokká válunk, akkor legközelebb meggondolják, mit lépjenek. Ez a tétje annak, hogy csendben maradunk, vagy kiállunk.

 

150 kommandós vonult ki ellenük, hogy megtörje a DAC szurkolók tartását. Most rajtunk a sor, a második, harmadik, hetvenedik sorban állókon, hogy kihúzzuk magunkat és azt mondjuk elég!

 

Szombaton legyünk mindannyian Felvidéki Harcosok

 

Szombaton legyen az egész B-közép és a teljes MOL Aréna szimbolikusan is Felvidéki Harcos, legyen egy nagy Felvidéki Harcos drapéria az egész kapu mögötti szekció. És zúgjon a Ria, Ria, Hungária, ha lehet, az eddigieknél is hangosabban.

 

Önmagunk és megmaradásunk érdekében.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Lebo Bugár
2018. nov. 22. 20:25

Rajtunk nem fog múlni (2 x AP szektor). Hol lehet Felvidéki Harcosok cuccokat venni?

Fehér István
2018. nov. 22. 23:20

Nagyszerű írás, köszönet érte! Minden szavával egyetértek! Megfélemlítés - elterelési hadművelet még mindig úgy arról. Szégyen, hogy ennek a gyalázatnak soha sincs vége! A Slovan, vagy a Nagyszombat meccsein

Fehér István
2018. nov. 22. 23:24

... A "bi, a bi, a bi maďara do hlavy" - nos ez rendben van? Ez nem extrémizmus, ugye?! Várjuk a "politikusaink" nyilatkozatait most is, mint már annyiszor!

    Gábor Szabó
    2018. nov. 23. 09:31

    T. Fehér Istán! A "bi, a bi, a bi maďara do hlavy" - az sajnos nem extrémizmus (irónia!), hanem a magyar kisebbséggel szemben megnyilvánuló, a szlovák állam által tolerált verbális terror egyik fajtája.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket