A karácsony előtti időszakban, amikor megnő az érdeklődés a képeslapok, levelek és csomagok feladása iránt, a Szlovák Posta naponta 1,1 millió küldeményt fogad.

 

A csomagok esetében éves szinte 30%-os növekedésre számítanak, miközben a karácsonyi időszakban naponta átlagosan 50 ezer csomagot dolgoznak fel.

 

A Szlovák Posta szerint az embereknek nem szabadna az utolsó pillanatra hagyniuk a csomagküldést, emellett használniuk kellene az expressz szolgáltatásokat, valamint a kézbesítés azon alternatív módszereit, amelyek gyorsabbak és kényelmesebbek.

 

 hirdetes_400x285  

Az utolsó időpont

 

A Szlovák Posta a karácsonyi ünnepek előtt utoljára december 21-én, azaz pénteken fogja kézbesíteni a küldeményeket.

 

„Amennyiben szeretnénk, hogy a képeslapunk vagy a levelünk Szlovákián belül még a karácsonyi ünnepek előtt megérkezzen az címzetthez, akkor a küldeményt legkésőbb december 20-án, azaz csütörtökön adjuk fel. Amennyiben az ügyfél ezen a napon szeretné feladni a küldeményét a postán, akkor elengedhetetlen, hogy az első osztályú kézbesítést válassza ahhoz, hogy a küldeményét a következő munkanapon kézbesíteni tudják. Abban az esetben, ha az ügyfél Szlovákián belül másodosztállyal akar levelet vagy képeslapot küldeni, akkor legkésőbb december 19-én, azaz szerdán fel kell adnia a küldeményét“

 

– tájékoztatott Eva Rovenská, a Szlovák Posta szóvivője, majd hozzátette, hogy a címzett a feladás napja utáni következő munkanapon kapja meg a küldeményt.

 

Az Európai Unión belül a leveleket és a képeslapokat általában öt munkanapon belül kézbesítik, de a kézbesítés feltételezett időpontját az egyes konkrét országokba a www.posta.sk honlapon lehet megnézni.

 

Szlovákián belül a karácsony előtti csomagküldésre az utolsó időpont december 20-a – amennyiben a csomagot expressz szolgáltatással küldjük – vagy december 19-e – amennyiben a csomagot standard módon küldjük.

 

Csomagküldés esetén a Szlovák Posta felhívja a figyelmet arra, hogy adják meg a csomag címzettjének telefonszámát, hogy a posta előre informálni tudja a küldemény kézbesítéséről, emellett a futár is könnyebben kapcsolatba tud lépni a címzettel.

 

A külföldi csomagkézbesítés időpontja az egyes országok kézbesítésétől függ“ – mondta Rovenská, majd hozzátette, hogy a konkrét országokról, a szállítás feltételeiről a Szlovák Posta honlapján tájékozódhatnak a „Balík svet“ kategória alatt.

 

Ne az utolsó pillanatban küldjük el a csomagokat

 

 „Az ügyfeleinknek azt tanácsoljuk, hogy azokat a csomagokat, amelyeket külföldre szeretnének küldeni, ne hagyják az utolsó napra. A téli időszakban a kedvezőtlen időjárás megemelheti a kockázatát annak, hogy a küldemény fennakad abban az országban, ahova a csomagot kézbesíteni szeretnénk“

 

– figyelmeztetett Rovenská.

 

Az elmúlt két évben a csomagküldést illetően a Szlovák Posta szolgáltatásait az emberek háromnegyede használta ki, ebből 76%-uk a futárt részesítette előnyben. Az internetes vásárlás során a csomagok 70%-át a posta kézbesíti, mégpedig 450 rendelkezésre álló futárral.

 

Sme.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!