Az előző szám nagy sikerére való tekintettel a feldíszített, ajándékkal teli karácsonyfa alá érkezik az újabb Látókör, a Körkép.sk online magazinjának második száma.

 

Benne ezúttal is az elmúlt hónap legfontosabb, közérdeklődésre számot tartó témái háttérelemzésekkel, szerkesztőink összeállításában.

 

Címlapunkon Orbán Viktor látható, akiről, és az általa képviselt eszmék elfogadottságának mértékéről szólnak majd a jövő évi Európai Parlamenti választások. A magyar miniszterelnök Európa jövőjének hangja, aki mögött egyre nagyobb összefogás mutatkozik. Cikkünkben a néhány hónap múlva várható nagy csata összefüggéseire mutatunk rá.

 

 hirdetes_810x300  

A dán sertéstenyésztők, vagy a csallóközi gazdák és a helyi lakosság a felelős az egyre gyakrabban felmerülő ivóvízproblémákért a Csallóközben? Mint mindig, az ördög a részletekben lakozik, mi pedig rámutatunk írásunkban.

 

Gimnázium vagy szakképzés? Mire mennek a fiatal pályakezdők érettségivel a kezükben, és milyen következményei vannak a régióban annak, ha a politika beleszól a középiskolai oktatásba? Erről is beszámolunk.

 

Online magazinunkban továbbá kitérünk Kína és az Egyesült Államok között dúló informatikai háborúra, a Pozsony-Kassa autópálya építés aktualitásaira, és bemutatjuk a halálkufárokat, azaz Dél-Szudán gyakran szlovák fegyverekkel felfegyverzett gerilláit.

 

A Látókör szól a DAC-szurkolók megfélemlítési kísérletéről, és írunk arról is, hogy amíg mi a nemzetiségi oktatás jövőjét a túl kevés magyar gyerek miatt féltettük, addig a napokban egy teljesen új, szlovák front nyílt ellenünk a kormányfő vezetésével.

 

És karácsony lévén természetesen nem maradhatunk karácsonyi írás nélkül sem.

 

Köszönjük minden kedves olvasónknak és támogatónknak az eddigi bizalmat. Önök nélkül nem lennénk itt, együtt pedig még nagyobbak és erősebbek lehetünk. Előre is köszönjük mindenkinek, aki úgy dönt, 2019-ben támogatni kívánja a Körképet, akár rendszeres, havi pár eurós összeggel is.

 

A Körkép.sk szerkesztői gárdája nevében békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évek kívánunk!

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!