Egy igazi tehetség, akit szépítő kezei, kreatívitása és gyönyörű hangjáról ismernek Felvidék szerte. Számtalan buli, közösségi rendezvény, születésnap fellépője. Lendülete hódít a színpadon. A mindig mosolygós Dósa Dianát többek között zeneszeretetéről, albumairól és legújabb daláról kérdeztük.

 

Honnan indul a zeneszereteted?

 

Gyerekkorom óta imádom a zenét, az éneklést. Alapiskolásként mindig versenyekre jártam, jó eredményekkel zárva. Aztán középiskolásként mindez kimaradt az életemből. Tavaly jött az ötlet, hogy saját dalt készítsek, ami 2017 karácsonyán látott napvilágot Vallomás címmel.

 

 hirdetes_400x285  

Volt a családban más is, aki zenével foglalkozott, esetleg énekelt?

 

A családban nincs senki, aki a zenével foglalkozott volna, vagy énekelt volna komolyabban.

 

 

Milyen műfajt énekelsz a legszívesebben?

 

A pop áll a legközelebb hozzám. A régi retró és sláger dalok a kedvenceim.

 

Információink szerint nemrég egy újabb albummal kedveskedtél a közönségnek. Igaz ez?

 

Igen-igen. Karácsonyra készült el a harmadik kislemezem, ami szerintem a legkapósabb volt. Sokan vitték ajándék gyanánt. Nagyon jó érzés, hogy engem, és a dalaimat kapják a karácsonyfa alá.

 

 

Hogy válogatod össze a dalokat?

 

Az első lemezem, a Szárnyal szívem címet kapta, ami egyben a saját dalom címe. A 12 dalból 2 saját dal, és 10 feldolgozott örökzöld sláger található, amik a családom kedvenc dalai. Mindenki kérésének próbáltam eleget tenni. A második lemez már saját elképzelés szerint készült, szintén 2 saját dal található rajta.

 

 

Most debütált a legújabb dalod, honnan jött az ötlet?

 

Igen, nagy álmom volt. Mindig szerettem volna egy saját karácsonyi dalt, és most ez megvalósult. Amit nagyon köszönök a dalszerzőmnek, Fecó Gaspariknak és a dal szövegírójának, Maja Gaspariknak. Csodás dalt hoztak létre, ezért is lett a dal címe Karácsonyi csoda.

 

Igazán sokrétű egyéniség vagy. Ha éppen nem énekelsz, mivel foglalkozol szívesen?

 

Ha nem éneklek? Hát, nagyon sok mindennel. Legfőképpen a családommal, a 3 éves kisfiammal, aki imád énekelni, és az összes dalomat magától fújja. Emellett kozmetikusként dolgozom, azon kívül pogácsákat és hidegtálakat készítek megrendelésre.

 

 

Mi a legnagyobb álmod?

 

A legnagyobb álmom már megvalósult, hogy idáig eljutottam. 2 évvel ezelőtt mindez még csak álom volt, pontosabban álmodni sem mertem volna róla.

 

 

Milyen terveid vannak a jövőt illetően?

 

Tervben van egy saját nagylemez készítése.

 

Köszönöm a beszélgetést. Sok sikert, jó egészséget kívánunk.

 

A saját közösségi oldallal is rendelkező művésznő az interjúnk kapcsán egy videót is készített, melyet feltöltött a zenemegosztó csatornára, hogy legújabb dalának kíséretében kívánjon békés, boldog karácsonyi ünnepeket a Körkép.sk Olvasóinak.

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!