Idén a leggazdagabb filmsztárok listáját szinte csak férfiak uralták. Az elmúlt évekhez képest jelentős átrendeződés nem volt tapasztalható a legjobban megfizetett sztárok rangsorában – írja a Világgazdaság.hu.

 

A gazdasági portál a Forbes magazin legjobban kereső mozisztárok listájára hivatkozva. A rangsorból például az is kiderül, hogy a világ 10 legjobban fizetett férfi színésze együttesen 748,5 millió dollárt keresett egyetlen év leforgása alatt (2017. június 1-től 2018. június 1-ig.)

 

A leggazdagabb színészek között azonban csak egyetlen nő szerepel – bár hivatalosan ilyen közös listát nem állítottak össze.

 

 hirdetes_810x300  

George Clooney 239 millió dollárt kaszált egy év alatt. Habár filmekben nem nagyon láttuk, vagyonán nagyot dobott, mikor a Diageo brit italgyártó megvásárolta Clooney Casamigos nevű tequila márkáját egy milliárd dollárért, amelyen persze nem egyedül osztozott: két barátjával hozta létre a italmárkát 2013-ban, Clooney egyedül 233 milliót nyert az eladáson.

 

Dwayne „The Rock” Johnson éves bevétele 124 millió dollárra rúg. A Spotted nevű kutatócég szerint Johnson és az amerikai Under Armour nevű sportruházat-forgalmazó együttműködése ma az egyik legdominánsabb piaci szereplő Amerikában.

 

Robert Downey Jr. 81 millió dollárjával a harmadik a sorban. A karakter volt már mellékszereplő is: a Pókember: Hazatérés című filmben is megjelent, Peter Parkernek nyújtott iránymutatásaiért 15 millió dollárral jutalmazta a stúdió, ám legemlékezetesebb alakításai a Scherlock Holmes-hoz filmekhez és a Vasemberhez köthetőek.

 

A negyedik helyezett szintén a Marvel moziverzum hőse: Chris Hemsworth, alias Thor 64,5 millió dollárt dolgozott össze. Az általa megformázott szuperhős ráadásul elemében van, a Bosszúállók: Végtelen Háború gyakorlatilag a Thor harmadik részének felel meg, így azon Marvel-hősök közé tartozik, akikben még van hova erősíteni.

 

Forrás: iol.co.za

 

Az ötödik helyen Jackie Chan áll, 45,5 millió dollárral. Kína elsőszámű sztárja, aki mellesleg harckoerográfus, kaszkadőr, procuder, rendező, forgatókönyvíró, énekes és vállalkozó is egyben, eddig több mint 200 filmet forgatott, 2016-ban pedig tiszteletbeli Oscar-díjat is kapott.

 

A hatodik a sorban Will Smith 42 millió dollárral. A Netflixen megjelent legutóbbi fantasy-akció filmjéért, a Bright-ért  (Tündérek és Orkok) 20 millió dollárt zsebelt be, bár a film vegyes fogadtatásra talált. Korábban is kiemelkedő gázsit kapott filmes alakításaiért.

 

Hetedik helyen az indiai Akshay Kumar áll, 40 millió dolláros bevétellel. A színész társadalmi felelősségvállalásban is jeleskedik, például csatlakozott az indiai kormányzat higiéniai kampányához. Kumar több cég reklámarca is egyben.

 

Adam Sandler 39,5 millió dollárral a nyolcadik a listán. A vígjátékok egyik jeles nevettetője – aki rekordszámú Arany Málna-jelöléssel „büszkélkedhet” – több filmjéért is kapott nyolcszámjegyű fizetést.

 

Forrás: vuture.com

 

A kilencedik Salman Khan, vagy Szalmán Hán, az indiai filmgyártás másik kiemelkedő színésze, akinek bevétele 38,5 millió dollárra rúg. Többek között a Suzuki márka reklámarca is.

 

A végére megint egy Marvel szuperhős kerül, Chris Evens, alias Amerika Kapitány 34 millió dollárral a tizedik a listánkon. Az egyik legjobban kereső Hollywoodi színész. Nemrég bejelentette, hogy a Bosszúállók 4. részében ölti magára utoljára Amerika Kapitány gúnyáját.

 

A női színészek feltűnően lemaradtak vagyon terén férfi kollégáiktól. Ha lenne összesített lista, azon csak egy női színész, mégpedig Scarlett Johansson, avagy a Fekete Özvegy (szintén Marvel) kapna helyet. Éves bevétele 40,5 millió dollárra tehető.

 

A hölgyek listáján a második helyet Angelina Jolie kapta 28 milliós bevételével, aki nemrég kezdte meg Demóna (angolul Maleficent) 2014-ben megjelent, Walt Disney Pictures által jegyzett fantasy film folytatásának forgatását.

 

Forrás: Index.hu

 

Jennifer Aniston, a Jóbarátok Rachele 19,5 millió dollárt gyűjtött össze egy év alatt, jelentős bevételei vannak reklámtevékenységből is.

 

Jennifer Lawrence (X-Men, Éhezők viadala) Oscar-díjas színésznő 18 millió dollárral a negyedik a hölgyek listáján – mindössze 28 éves, úgyhogy van még ideje feljebb törni.

 

Reese Whiterspoon 16,5 millió dolláros bevétellel büszkélkedhet. A legnagyobb sikert a Mindenütt nő című produkcióért zsebelhette be, a film az első hétvégén 35 millió dollárt hozott a konyhára, összesen pedig 127 milliót csak az Egyesült Államokban.

 

Hatodik helyen Mila Kunis áll, 16 millió dollárral. A 2008-as Lepattintva című mozival futott be. Ma szinkronszínészként dolgozik a Family Guy című rajzfilmsorozaton.

 

Hetedik helyen Julia Roberts következik a maga 13 millió dolláros bevételével. Az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznőnek volt már magasabb is az éves bevétele, hisz az első női színész volt, akinek egy év alatt gyűjtött bevétele meghaladta a húszmillió dollárt, majd egészen 25 millióig jutott. Ma valamivel szerényebben élhet…

 

Nyolcadik a listákon Cate Blanchett. A kétszeres Oscar- és többszörös Golden Globe-díjas ausztrál színésznő és filmrendező összesen 71 filmben szerepelt.

 

Forrás: UNHCR.org

 

Melissa McCarthy (kilencedik) 12 millió dolláros bevételt tudhat magáénak. Nemrég azonban nagyot bukott. A Haláli bábjáték című filmje az év leggyengébb produkciója volt.

 

Tizedikként Gal Gadot következik, 10 millió dolláros bevétellel. Az izraeli származú színésznőnek a sikert a DC stúdió Csodanője hozta el.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!