Gyárfás
  • HUF: 323.23
  • USD: 1.12
  • 19 °C
  • 29 °C
Mindennapjaink

Sepsiszentgyörgy kétezer ingyenes szálláshelyet ajánl fel a pápalátogatás idejére

Nagylelkű gesztus

Nyitókép: maszol.ro/Pál Zoltán

 

A csíksomlyói pápalátogatás idejére mintegy 2 000 szálláshelyet ajánl fel ingyen a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, jelentette be Antal Árpád. A hírről a Maszol.ro számolt be.

 

A polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat tulajdonában lévő sportcsarnokokban és az iskolák bentlakásaiban azonosítottak mintegy 2 000 szálláshelyet a zarándokok számára, akik június elseje környékén érkeznek a térségbe, Ferenc pápa csíksomlyói látogatására.

 

Az elöljáró hozzátette, önkormányzatként nyilván ingyenesen biztosítanak szállást a Sepsiszentgyörgyön megszálló zarándokoknak, akiket teával, zsíros kenyérrel is megvendégelnek. Ugyanakkor arra számít, hogy ezen túl a sepsiszentgyörgyi lakók is felajánlanak szálláshelyeket a zarándokoknak.

 

„Azt szeretném, hogy a székelyföldi emberek lehetőséget lássanak arra, hogy megmutassuk, milyen vendégszerető emberek laknak, és a segítségnyújtással hasznosabb lesz az élmény, mint a rövidtávú haszonszerzéssel. Sikertörténet lehet, ha minél többen csatlakoznak a sepsiszentgyörgyi önkormányzat ingyenes szálláshely felkínálásához, hiszen a pápalátogatás alkalmával megmutathatjuk Székelyföld igazi arcát azoknak is, akik ezt nem akarják meglátni”  mutatott rá Sepsiszentgyörgy polgármestere.”

 

idézi Antal Árpádot a maszol.ro.

 

Maszol.ro

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás