Nyitókép: Körkép.sk

 

A Pozsonyban tüntető gazdák ma reggel kellemetlen meglepetést készítettek a PPA és a Mezőgazdasági Minisztérium épülete elé. Mind a két helyszínen szétszórtak néhány vödörnyi szerves trágyát. A Minisztérium előtt pedig otthagytak egy tartálynyi hígtrágyát.

 

Patrik Magdoško a minisztérium épülete előtt elmondta, hogy olyan húgylé szennyezi a Csallóköz vízkészletét, mint amit hoztak, ezért otthagyják, hogy szembesülhessen vele.

 

 hirdetes_810x300  

„Így viselkedik a Mezőgazdasági Minisztérium a kisgazdákkal. (…) Ez az, amit ők adnak nekünk… Mi trágya vagyunk nekik, akkor mi ezt a trágyát idehoztuk nekik”

 

 

A PPA (Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség) épülete előtt František Oravec szórta szét a trágyát. A média képviselőinek elmondta, hogy a J&T-hez köthető ember miatt nem kapja meg sem 2016-ra sem 2017-re a PPA-tól a jogos pénzügyi támogatást a saját földjeire. Hiába adott neki igazat a kerületi bíróság, a Legfelsőbb Bíróság és az Alkotmánybíróság is, a Matečná miniszterasszony alá tartozó PPA mégsem fizeti ki a neki járó támogatásokat, ahogy a perben vesztes fél sem téríti meg az okozott kárt.

 

Oravec a trágya közé tette a járási és a kerületi bíróság őt igazoló határozatait. Mint mondta, csak ennyire veszik komolyan az illetékes szervek a bírósági határozatokat. Kérdéses, hogy az Igazságügyi Minisztérium lép-e valamit az ügyben, reagál-e arra, hogy semmibe veszik a bírósági ítéleteket.

 

Oravec elmondta, hogy a sztrákjbizottság 10 órakor ül össze, ekkor döntik el, hogy mi lesz a következő lépésük.

 

A PPA épületéhez 9 órára megérkezett a rendőrség és a takarítóbrigád is.

 

Képgalériánkat a PPA épülete elől lásd alább:

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.