Nyitókép: polgárportál.hu

 

A Rákóczi Szövetség együttműködő partnereivel az idei évben is meghirdeti a Kárpátaljai Utazási Programot, magyarországi és határon túli nyugdíjas és egyházi közösség részére annak érdekében, hogy a kárpátaljai régió idegenforgalmát fellendítsék és a magyar-magyar kapcsolatokat erősítsék.

 

Ennek részleteiről Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke, valamint Grezsa István, miniszteri biztos tartott részletes tájékoztatót a Hungexpo Budapesti Vásárközpont kárpátaljai standjánál.

 

Kárpát-medencei családszervezetek, tantestületek, nyugdíjas és egyházi közösségek, valamint önkormányzatok testvértelepülési kapcsolatok ápolása, létrehozása céljából pályázhatnak idén a kárpátaljai kirándulásra 2019. április 1-ig (hétfő), a Rákóczi Szövetség honlapján.

 hirdetes_810x300  

 

A kiránduló csoportok 250 ezer forint utazási támogatást kaphatnak.

 

A programot 2016 tavaszán hirdette meg első alkalommal a Rákóczi Szövetség, ami sikertörténetté vált, hiszen az elmúlt három évben több mint 300 utazó csoport mintegy 15.000 tagja jutott el Kárpátaljára, ami nagyban hozzájárult a nehéz helyzetbe jutott régió idegenforgalmának fellendítéséhez, és komoly erkölcsi támogatást is jelent az ott élők számára, hiszen azt bizonyítja, hogy a Kárpát-medence más pontján élő nemzettársaik komoly érdeklődést mutatnak a vidék és az ott élők élete iránt. A Kárpátaljára utazó csoportok átlagosan két éjszakát töltenek el a régió panzióinak és falusi turizmusainak szállásain, több tízmillió forinttal támogatva így a nehéz gazdasági helyzetbe került helyi emberek megélhetését.

 

Körkép.sk/Rákóczi Szövetség-sajtóközlemény

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!