Nyitókép forrása: Cas.sk

 

“Nem túl rossz” besorolást kapott a szlovák egészségügy az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (EHCI) 2018-as rangsorában, és a 17. helyet kapta meg a 2018-as évre vonatkozóan. 2017-ben még a 13. helyen szerepelt, bár már akkor sem teljesen tisztázott, hogyan szerezhette meg a viszonylag előkelő helyet.

 

„Az Egészségügyi Minisztérium minden erejével azon igyekszik, hogy az egészségügyi ellátás minél minőségesebb legyen, és hogy a betegek minél jobb körülmények között kezeltethessék magukat, az orvosok és a többi egészségügyi dolgozó pedig ennek megfelelő körülmények között végezhessék a munkájukat”

 

kommentálta az EHCI rangsorolását az egészségügyi minisztérium.

 hirdetes_400x285  

 

Az EHCI szerint a felmérés rámutatott, hogy Szlovákiában a várakozási időre panaszkodnak legtöbbet a betegek. A jelentésből az is kiderül, hogy a szlovákiai, a magyarországi és a cseh állampolgárok járnak a legtöbbet orvoshoz az Európai Unióban.Szlovákia 722 pontot gyűjtött össze, Magyarország 565-öt (33. helyezés), Lengyelország 585-öt (32. helyezés), Csehország 731 (14. helyezés) Románia 549-et (34. helyezés).

 

Az EHCI 35 országot rangsorolt 46 jellemző szerint. A 2018-as év legjobb helyezettjei Svájc, Hollandia és Norvégia. A sereghajtó a balkáni Albánia.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!