Nyitókép: maszol.ro/archív

 

A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programja március 15-én 116 középiskolának teremt lehetőséget Kárpát-medencei utazásra. Ennek megfelelően több mint 5000 középiskolás diák utazhat ünnepelni egy másik magyar közösséghez legalább egy határ átlépésével – olvasható a szövetség közleményében.

 

A Szövetség 1994 óta minden évben meghirdeti március 15-i Diákutaztatási Programját annak érdekében, hogy a középiskolások számára március 15. megünneplését élményszerűvé tegye, és szolgálja a magyar-magyar kapcsolatok építését.

 

A 116 utazó iskola közül Felvidékre 42, Erdélybe, illetve Partiumba 30, Vajdaságba 12, Horvátországba 8, Szlovéniába 3 és Kárpátaljára 1 középiskolai csoport utazik. Határon túlról 20 középiskolai csoport utazik az anyaországba.

 hirdetes_810x300  

 

A március 15-i utazási pályázatot bármely Kárpát-medencei középiskola benyújthatta. A Rákóczi Szövetség az utazó diákok számától függően legfeljebb 300 ezer forint értékű utazási kerettámogatást ajánlott fel a sikeres pályázóknak.

 

Tavaly közel 400 Kárpát-medencei középiskola több mint 15.000 diákja utazhatott a Rákóczi Szövetség nemzeti ünnepekhez és emléknapokhoz kapcsolódó Diákutaztatási Programjának segítségével.

 

Körkép.sk/Rákóczi Szövetség – sajtóközlemény

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!