Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

Március 31-én új nyári repülési menetrend lép érvénybe, amelyből kiderül, hogy Pozsonyból összesen 47 rendszeres járat indul majd a világ 18 országába.

 

Újdonságnak számít majd a ciprusi Lárnaka kikötővárosba (és onnan vissza) repülő, és a törökországi Antalyába ingázó járat.

 

Az Aktuality.sk vonatkozó cikke szerint a nyári menetrend idején új légitársaság veszi igénybe a pozsonyi reptér szolgáltatásai, a Cyprus Airways, amely június 8-tól heti két alkalommal indít járatot majd Lárnakába.

 hirdetes_810x300  

 

A történelemben először indul rendszeres járat a törökországi, rendkívül felkapott turistacélpontra, Antalyára, ahova évente 150 ezer szlovákiai turista látogat el. A városba ugyan eddig is el lehetett jutni közvetlen járaton, de ez csak charter járat volt, és az utasok csak akkor vehették igénybe a légiutazást Pozsonyból, ha az adott utazási irodától rendelték meg a szállást. Május 30-tól azonban a Smartwings heti 14 alkalommal indít majd járatot Antalyára.

 

Törökországba a Ryanair légitársaság is indítanak majd repülőgépeket, áprilistól minden csütörtökön. Az ír fapados légitársaság ezen kívül áprilistól felújítja a rendszeresen járatcsatlakozást a hollandiai Eindhovennel – péntekenként és hétfőnként.

 

Szintén újdonságnak számítanak az idei évben az ukrajnai Lvovba indított WizzAir járatok, és a Kijevbe tartó Ryanair járatok. Érdemes megjegyezni, hogy Kijev egyre nagyobb érdeklődésnek örvend, London és Dublin után a harmadik legsűrűbben látogatott célállomása a Pozsonyból induló gépeknek – megelőzve a korábban dobogós harmadik Moszkvát.

 

A Burgas, Lárnaka, Korfu, Mallorca, Kijev és London célállomásokon kívül rengeteg más lehetőség is rendelkezésére áll majd az utazni vágyóknak. Ami a számokat illeti, a nyári menetrend szerint 7 légitársaság biztosítja a rendszeres járatokat a pozsonyi reptéren:

 

Ryanair – 26 járat, Smartwings – 11 szezonáis járat május végétől októberig, Wizz Air – 5 járat, Air Cairo – 2 járat, flyDubai és Cyprus Airways 1-1 járat. A repülőtér forgalomtervezői júiustól októberig 2800 alkalmi charterjárattal is számolnak, amelyek a hagyományos turistacélpontok felé (és persze onnan vissza) szállítják majd az utasokat: Görögország, Törökország, Tunézia, Egyiptom, Olszország, Bulgária, Montenegró, Spanyolország, Izrael, Albánia, stb.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.