Nyitókép forrása: TV Markíza

 

Vasárnap délután elmaradt a Nagymihályi járásban az egyik 6. ligás focimeccs. Az oka egészen drámai: nem volt használható a futballpálya, mivel az egyik lakos felásta egy részét.

 

Kráskarebrény (Zemplínska Široká) és Zahar (Záhor) csapott volna össze, a meccset azonban el kellett napolni. A férfi, aki felásta a pálya egy részét, igazából a szóban forgó földterület tulajdonosa. Már egy éve tárgyal a faluval a terület adás-vételéről, de nem sikerült dűlőre jutniuk.

 

A falu és a földtulajdonos között azért alakult ki vita, mert nem tudnak megegyezni a terület áráról. A polgármester szerint felajánlottat pótföldet is, de azt a férfi elutasította. Mivel a vitás terület mezőgazdasági földterületként van nyilvántartva, a falu ennek megfelelő árat ajánlott fel. A tulajdonos azonban a jelek szerint értékesebbnek tartja azt, és annyit kérne érte, mintha építési telek lenne.

 hirdetes_300x300  

 

A helyieket felháborította a focipálya megszentségtelenítése. A felnőtt és utánpótlás játékosok nem tudnak hol edzeni, és míg nem oldódik meg a helyzet, addig kénytelenek lesznek valamelyik szomszédos faluval megegyezni a pályahasználatról.

 

tvnoviny.sk

Megosztás:
Címkék: felásta focipálya

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!