Nyitókép forrása: hirado.hu

Magyarország a szárazföldön, Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter pedig a tengeren állította meg a migrációt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

Salvini „szöget vert a bevándorláspárti politikusok koporsójába”, és Magyarország ugyan „kisebb szöggel”, de szintén csatlakozott ehhez a „művelethez” – fogalmazott a kormányfő, miután előző nap Budapesten tárgyalt a Liga olasz kormánypárt vezetőjével.

 

Hozzátette: Salvini bebizonyította, hogy hazudnak a bevándorláspárti politikusok, amikor azt mondják, nem lehet megállítani a migrációt.

 

 hirdetes_400x285  

Ráadásul amióta Matteo Salvini Olaszország belügyminisztere, és nem engedi be a bevándorlókat szállító hajókat, azok nem is indulnak el, így radikálisan lecsökkent a vízbe fulladt migránsok száma – jegyezte meg.

 

A rádióinterjúban szó volt Orbán Viktor május 13-ai washingtoni látogatásáról is, amelyről azt mondta: pénzről, migrációról és gazdaságról lesz szó a Donald Trump amerikai elnökkel folytatandó megbeszélésen.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!