Nyitókép forrása: TA3.com

 

Alyssa Milano amerikai színésznő a Twitter „szex-sztrájkra” szólította fel hölgytársait válaszul az abortuszellenes törvény további szigorítására. Az amerikai Georgia államban ugyanis módosították a törvényt, és ezentúl csak addig lehet művi terhességmegszakítást végezni, amíg nem észlelhető a magzati szívverés.

 

Ez nagyjából a terhesség hatodik hetében történik meg, ám ekkor még sokan nem is tudják, hogy várandósok. Az USA államai közül Georgia a negyedik, amely ilyen formában szigorította az abortusztörvényt.

 

Alyssa Milano szerint ez egy „nagyon veszélyes precedens”. Mint fogalmazott, „az emberek tudtára kell adni, hogy egyedül a nők dönthetnek saját testükről és egyedül ők döntik el, hogyan használják azt”.

 hirdetes_400x285  

 

A színésznő kezdeményezése nem talált kedvező fogadtatásra a politikusok körében. A liberálisok szerint ugyanis a szex-sztrájk azt sugallja, hogy nők a szexet csak a férfiak befolyásolására használják fel. A konzervatívok pedig félmosollyal csak bólintanak: részükről akár így is lehet, tekintve ,hogy alapvetően a szexuális kicsapongás korlátozása a céljuk.

 

TA3.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!