Nyitókép: felvidekivagta.sk

 

Dunaszerdahely immár ötödször ad otthont az ország egyik legnagyobb lovasversenyének, a Felvidéki Vágtának. A rendezvény 2019. május 24-25-én valósul meg a már jól ismert és megszokott helyszínen, a sikabonyi reptéren.

 

A Felvidéki Vágtán a lóverseny nyújtotta izgalmakon túl egyéb attrakciók, kézműves vásár, vidám gyermekprogramok is várják a látogatókat. Idén is színvonalas és széles tömeget vonzó kulturális programok, nagyszabású koncertek lesznek. „Május 24-én este Lehár Ferenc egyik legkedveltebb operettje, a Víg özvegy lesz látható.  mindez nagyszerű szereposztásban. Május 25-én 11 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó, majd az előfutamok délben rajtolnak.

 

Miután kiderül, hogy mely települések jutnak a döntőbe,  a Fekete Sólyom történelmi íjászklub jóvoltából látványos íjászbemutatóban lesz része a közönségnek. A programból nem hiányzik lovas bemutató sem. A vágta történetében a maga nemében egy különleges futóverseny is része a rendezvénynek, amelyet a Csallóközi Marathon Club és a Felvidéki Vágta csapata közösen szervez Fuss a Felvidéki Vágtán címmel. A felnőttek 1, 5 és 10 kilométeren mérhetik össze gyorsaságukat, a gyerekek 300 méteren versenyeznek.

 hirdetes_300x300  

 

A rendezvényen a Golddies Swingatlanügynökség zenekar előadásában a múlt század legismertebb cabaret- és mozislágerei csendülnek fel.  A döntő futam előtt a látogatók előtt megelevenedik a vikingek harca a magyarokkal. A csatajelenet a budapesti Flokken újraélő csapat és a Bíró Kert Lovas Központ közös produkciója lesz.

 

A döntő futamra 17.30 perckor kerül sor, ekkor kiderül mely települések versenyeznek majd Budapesten. Este 20 órától Curtis album bemutató koncertje lesz, 21 órától a csikidam királya, Szikora Robi és az R-GO ad színvonalas nagykoncertet. A szervezők szeretnék a lovas hagyományokkal megismertetni a gyerekeket is, ezért számukra sok izgalmas programmal készülnek. A legkisebbeket játszópark várja korabeli játékokkal, ágyúval lőhetnek, lovagolhatnak, és a parasztudvarban állatsimogatásra is lesz lehetőség.

 

Természetesen most sem hiányoznak majd a csallóközi étel-és italspecialitások, valamint az érdeklődőket színvonalas borudvar várja. A látogatók emellett szebbnél szebb portékából választhatnak ajándékot, amelyet emlékként hazavihetnek a vágtáról” – mondta Bóna

 

Ne maradjon le a rendezvényről, váltsa meg belépőjegyét már most!

 

Jegyek vásárolhatók Dunaszerdahelyen a MAX bevásárlóközpontban a Csodafarmon, a városi művelődési központban és a Vámbéry téri Focus music shopban. Elővételben a kétnapos jegy ára 12 euró, a helyszínen 15 euró. Elővételben lehet belépőjegyet venni csak a szombati napra is, ebben az esetben a jegy ára 5 euró.

 

A szombati jegy ára a helyszínen 7 euró. A gyerekeknek a belépés 120 centiméterig ingyenes, afölött 5 euró. Aki a futóversenyre szeretne regisztrálni, az 10 euróért teheti meg. A verseny résztvevői ajándékot kapnak, valamint ingyen beléphetnek a Felvidéki Vágtára. Webshopon keresztül is lehet jegyet váltani a www.felvidekivagta.sk oldalon.

 

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!