Nyitókép forrása: Komaromonline.sk

 

A komáromi Vág-híd felújítása már tíz éve késik és legutóbb két évvel ezelőtt állapították meg a Szlovák Közútkezelő szakértői, hogy az 1955-ben épült híd statikai-műszaki állapota elavult. A 7 szintű minőségi skálán a második legrosszabb 6-os besorolást kapra, ami „nagyon rossz” minősítést jelent.

 

Márpedig az a híd a régió egyik legforgalmasabb átjárója, naponta 15 ezer autó halad rajta keresztül, és a forgalom növekedése miatt ez hamarosan 17 ezer járműre fog emelkedni. A felújítás szükségességéről már hosszú ideje beszélnek, egyelőre azonban csak a probléma átmeneti kezelésére tettek intézkedéseket.

 

Például az útburkolatból 8 centimétert eltávolítottak, hogy csökkentsék a híd összsúlyát, bár az ideális így is a 12 centiméter lett volna, mert a hídban halad gáz- és hővezeték is.

 hirdetes_810x300  

 

A felújításra és biztonságosabbá tételre még legalább 2 évet várni kell, és addig a hídon való közlekedés maximális sebességét 30 km/órában állapították meg. A közeljövőben várhatóan közbeszerzést írnak ki a híd felújítási projektjének kidolgozására, majd ha ez elkészül, újabb közbeszerzés jön a kivitelezésről.

 

noviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!