Nyitókép: pelipecky.sk

 

A poggyász méretét és súlyát nem szabadna félvállról vennünk. Amennyiben túllépjük az megszabott értéket, a légitársaság kiegészítő illetéket kérhet tőlünk. A Ryanair és a Wizz Air fapados légitársaság nemrégiben ismét szigorított a szabályokon.

 

Mindegyik légitársaság saját előírással rendelkezik a poggyászok szállítását illetően. Az egyes légitársaságokkal kapcsolatos tapasztalatokra és a vámosok engedékenységére nem mindig számíthatunk.

 

 hirdetes_300x300  

Ezt a pozsonyi Katarína Hojová is megtapasztalta, aki milánói hazautazása előtt megvásárolta lánya álmai bőröndjét a kedvenc mesefigurájával. Mivel a bőrönd valamivel nagyobb volt a légitársaság által meghatározott méreteknél, ezért a bőröndnek az olasz reptéren kellett maradnia.

 

 „A vámosnak volt egy drótketrece, s abba kellett beletenni a bőröndöt. Amennyiben a bőrönd egyik fele már meghaladta az előírt méreteket, nem engedték tovább. Hiába mondtam, hogy ajándékról van szó“

 

– mondta Katarína.

 

Ahhoz már túl későn volt, hogy a bőröndöt pótdíj fejében leadja a csomagtérbe, így a 80 eurós ajándék kénytelen-kelletlen a milánói reptéren maradt.

 

A poggyász súlyát se becsüljük alá

 

A repülőtéren nemcsak a poggyász nagyságára, de a súlyára is ráfázhatunk. Így történt ez Edit Révayval is. Két évvel ezelőtt egy olyan légitársasággal utazott, ahol az ingyenes kézipoggyász súlya maximum 8 kiló lehetett.

 

A csomagtérbe leadott poggyász maximum súlyát pedig 23 kilóban határozták meg. Ezek a súlyok számítanak standardnak azoknak a légitársaságoknak (Austrian Airlines, ČSA) a gépein is, amelyeket a szlovákiai utasok leggyakrabban használnak.

 

„A 16 kilós nagy bőröndöt leadtam, majd a kijárathoz mentem. Ezután következett a kézipoggyász ellenőrzése, ami nehezebb volt 8 kilónál“

 

– mesélte az utas.

 

Arra már nem maradt idő, hogy a csomagtérbe leadott poggyászába pakolja a kézipoggyászban elhelyezett plusz dolgokat, hiszen a bőrönd már a gép „gyomrába“ tartott. A kézipoggyászt végül második bőröndként le kellett adnia.

 

„200 amerikai dolláromba került“

 

– tette hozzá.

 

A fapadosok új szabályai

 

Az olcsó repülőjegyeket kínáló fapados légitársaságoknál újonnan szigorúbb feltételek léptek érvénybe a poggyász szállítását illetően.

 

Például a Ryanair és a Wizz Air novembertől már csak egy kisebb kézipoggyászt szállít ingyenesen. A kézipoggyász alatt női retikült, notebookot vagy egy kisebb hátizsákot értenek. A változtatás előtt a fentebb említett légitársaságok gépeire két kézipoggyászt is felvihettek az utasok.

 

A változtatás óta a második kézipoggyászt szintén ingyenesen szállítják, de a bőröndöt muszáj leadni a csomagtérbe. A poggyásztérbe leadott csomagra ugyanazok a korlátozások vonatkoznak, mint a klasszikus kézipoggyászra.

 

A második, a gép fedélzetére felvitt kézipoggyászra csak azoknak van jogosultságuk, akik elsőbbségi beszállást vásárolnak. Az elsőbbségi beszállás a Ryanairnél 6–10 euró, a Wizz Airnél pedig 5 euró. Az ár aszerint változik, hogy a szolgáltatás a repülőjegy online rezervációjakor, utólag vagy a reptéren fizeti-e ki az utas.

 

Mindkét légitársaságnál pótdíjat kell fizetni arra a plusz (nagy) poggyászra is, ami a gép csomagterébe kerül.

 

1+1 a charterjáratoknál

 

Aki a pozsonyi reptérről, utazási iroda által szervezett kirándulásra utazik, az minden bizonnyal a SmartWing légitársaság gépeit fogja igénybe venni.

 

Ennél a légitársaságnál is figyelni kell a poggyász méretére és súlyára. A légitársaság egy kézipoggyászt és egy csomagtérbe kerülő bőröndöt szállít ingyenesen, a többi plusz csomagért azonban fizetni kell.

 

Sme.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!