Nyitókép: profimedia

 

Szlovákiából idén is több ezren készülnek az Adriai-tengerhez. Azok, akiknek nincs lehetőségük autóval leutazni Horvátországba, igénybe vehetik a FlixBus és a RegioJet szolgáltatásait. 

 

A távolsági buszjáratok üzemeltetői már most csábítják a turistákat az autóbuszos kirándulásra. Felszállóhelyeket Szlovákia-szerte biztosítanak, a jegyeket pedig interneten is meg lehet vásárolni.

 

 hirdetes_810x300  

Horvátországba leggyakrabban autóval utaznak a turisták. Szlovákiából tavaly 453 382-en utaztak az Adriához, s átlagosan 6,6 napot töltöttek a délkelet-európai államban.

 

A FlixBus új járatai

 

A FlixBus Pozsonyból június 12-től hetente négy alkalommal indít autóbuszt Rijekába, Opatijába, Rovinjba és Pulába. Egy nappal később, azaz június 13-án napi összeköttetést indít a Pozsony–Split–Zadar–Trogir–Vodice–Šibenik és Biograd na Moru vonalon.

 

A Rijekába induló egyenes összeköttetések Pozsonyon kívül Zsolnán, Zólyomban, Besztercebányán, Dóvalon és Rózsahegyen is megállnak.

 

„A Pozsony és Horvátország közötti nyári összeköttetések a legkeresettebbek minden évben. A FlixBus új összeköttetései Spliten kívül olyan attraktív úti célokat is érintenek, mint Biograd na Moru, Zadar és Šibenik“

 

– mondta az Aktuality.sk-nak Martina Čmielová, a FlixBus szóvivője.

 

A Horvátországba tartó járatok Krakkóból fognak indulni. Pozsonyban a FlixBus autóbuszai minden nap éjfél előtt fognak megállni, a következő állomás pedig másnap reggel Zadarban lesz. Az eddigi információk szerint a buszok Biograd na Moruban, Vodicében, Šibenikben és Trogirban is meg fognak állni, a végállomás pedig 12.30-kor Splitben lesz. Az autóbusz visszafelé késő délután fog indulni Splitből, de meg fog állni Trogirban, Šibenikben és Biograd na Moruban, 21:05-kor pedig Zadarban. Pozsonyba másnap kora reggel érkezik meg az autóbusz.

 

Pozsonyon kívül is lesznek felszállóhelyek

 

Čmielová elmondása szerint június 12-től Zsolnáról és Pozsonyból hetente négyszer lehet Rijekába, Opatijába, Rovinjba és Pulába utazni. Ebben az esetben is éjszakai járatról van. Zsolnáról minden szerdán, csütörtökön, szombaton és vasárnap 19:45-kor indul a busz, Pozsonyból pedig 22:15-kor.

 

Rijekába egyenesen Közép-Szlovákiából is lehet utazni. Június 10-től megerősítik a Krakkó–Opatija közti útvonalat is, felszállóhelyeket pedig Zólyomban, Besztercebányán, Dóvalon és Rózsahegyen is biztosítanak. Ezzel a járattal nemcsak az Adriai-tengerhez lehet utazni, de a Balatonhoz is (Siófok).

 

A RegioJet buszai hetente kétszer indulnak az Adriához

 

A RegioJet már pénteken elindította a szezonális járatait Pozsonyból Horvátországba. A nyári szünidőben hetente kétszer fognak közlekedni az autóbuszai.

 

Június 25-től szeptember 5-ig a pénteken oda, szombaton vissza járaton kívül a sárga autóbuszok kedden oda és szerdánként vissza is fognak közlekedni. A nyári szezonban a hétvégi összeköttetéseket további autóbuszokkal próbálják majd megerősíteni.

 

Pozsonyból pénteken és kedden este 21.00 órakor fog indulni a busz Horvátországba, ami Splitbe szombaton és szerdán 9.30-kor érkezik meg. A visszaút Splitből szombaton és szerdán 20.30-kor lesz, a hazaérkezés Pozsonyba pedig vasárnap és csütörtökön is 9.00 órakor várható.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.