Nyitókép forrása: Komárom város fb-oldala

 

A napok óta tartó, és az előrejelzések szerint egy ideig fennmaradó kánikula rendkívül megterheli szervezetünket, ha csak tehetjük, hűtött helyiségekben tartózkodunk, és rengeteg folyadékot iszunk. Ám ha mégis rákényszerülünk arra, hogy kimenjünk az utcára, nem árt, ha akad, ami megkönnyíti az életünket.

 

Komáromban számos intézkedéssel reagáltak a jelenlegi kánikulára. A város a közösségi hálón megosztott információk szerint a KOMVaK városi vízművel karöltve igyekszik enyhíteni a forró napokat a lakosság számára.

 

A KOMVaK városi vízmű idén is kihelyez a város több pontjára egy-egy párakaput. Egy vízpermetkapu a Nádor utcán került elhelyezésre, egy a Tiszti Pavilon épülete elé a Klapka téren, de városszerte még további hat kapu kihelyezését tervezi a vállalat. A városháza elé egy mobil vízpermetező is került.

 

 hirdetes_300x300  

olvasható a város közleményében.

 

A megfelelő folyadékellátás érdekében kihelyeztek egy friss vízzel feltöltött ciszternát a Kossuth térre, mely naponta reggel 8 és este 18 óra között érhető el. Ezen felül a Kossuth téren és a Klapka téren ivóvízkutak is rendelkezésre állnak.

 

Mivel rendkívül fontos a rendszeres folyadékpótlás ebben a kánikulában a komáromi iskolák és óvodák gyermekei számára is, a KOMVaK városi vízmű négy hordó ivóvíz adagolót helyezett el középiskolákban és hat hordó ivóvíz adagolót az általános iskolákban, valamint tizenhárom hordó ivóvíz adagolót helyeztek el az óvodákban. A komáromi kórházban egy hordó ivóvíz adagoló biztosítja a folyadékellátást a sebészeten és négy az onkológiai osztályon.

 

olvasható a közleményben.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!