Nyitókép: Komárom város fb-oldala

 

A földi szúnyogirtást kiegészítendő szerdára légi szúnyoggyérítést tervezett Komárom városa. A város közösségi oldalán megjelentetett információk szerint az irtáshoz ugyanazt a szert használták volna, mint amit a Duna déli oldalán is használnak.

 

A tervezett repülőgépes irtás kapcsán több lakossági tiltakozás érkezett, petíciós kezdeményezésbe kezdtek a légi szórás ellen. A lakossági kérésnek megfelelve a városi hivatal törölte a tervezett légi szúnyogirtást, így erre nem kerül sor. A továbbiakban is folytatódik a földi gyérítés.

 

olvasható a város közleményében, melyben azt is megjegyzik, hogy több egyeztetést is lefolytattak a biológiai irtással kapcsolatban, de a magas vízállás és a nagy vizes felület miatt ennek alacsony lenne a hatásfoka Komárom esetében.

 

 hirdetes_810x300  

A járás települései az illetékes minisztérium segítségét is kérték a helyzet kezelésére. Mindamellett Komárom önkormányzata a szúnyogirtásra eredetileg tervezett 30 ezer eurós összeget további 30 ezer euróval készül emelni a csütörtöki önkormányzati ülésen.

 

zárják a közleményt.

 

A hírre reagálva rengeteg negatív kritikát fogalmaztak meg a helyiek a közösségi hálón. Arra panaszkodnak, hogy sem a gyerekekkel nem lehet kimozdulni a város egyes részein, sem a különféle szabadidős és sporttevékenységekre nincs lehetőség a rengeteg szúnyog miatt.

 

Többen felvetették a kérdést, hogy vajon mennyi tiltakozónak felelt meg a város a légi szúnyoggyérítés eltörlésével.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.