Nyitókép: Aktuality.sk

 

Szlovákia lakosságának körében egyöntetűen az egészségügyi dolgozók a legmegbízhatóbbak – derült ki a Wellcome Global Monitor felmérésből, amit a világ 140 országában végeztek el. Szlovákiából ezer adatközlő vett részt a felmérésben

 

Az egészségügyi dolgozókban a megkérdezettek 87%-a teljes mértékben vagy részben bízik meg. Ezzel szemben a természetgyógyászok csak a megkérdezettek 43%-ának élvezik a bizalmát.

 

 hirdetes_810x300  

A kormányban csak a válaszadók 49%-a hisz, ezzel ellentétben az egészségüggyel kapcsolatos javaslataikban már a megkérdezettek 77%-a.

 

A szomszédokban a válaszadók 85%-a bízik, a tudósokban a 81%-uk, az újságírókban az 56%-uk, míg a civil szervezetek munkatársaiban a megkérdezettek 63%-a.

 

Egészségügyi problémára egészségügyi dolgozó adjon tanácsot!

 

A megkérdezett szlovákok döntő többsége, 87%-a vallásos, de csupán az 1%-uk veszi komolyan a lelki atyák tanácsait.

 

A tudomány és a vallás közötti ellentétet a hívők 44%-a észleli. Ilyen esetben a 26%-uk a vallási nézetet helyezi előtérbe, a 32%-uk a tudományosat, míg a 39%-uk a helyzet szerint hozza meg a döntését.

 

Amennyiben az embereknek egészségügyi tanácsra van szükségek, akkor az orvosokhoz és a nővérekhez fordulnak, akikben a megkérdezettek 62%-a bízik meg. Az orvosok és a nővérek hiteles tanácsainak köszönhetően a megkérdezettek 91%-a helyezi beléjük a bizalmát.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!