Nyitókép: alhamaconecta.com

 

Szlovákiában a többi uniós országgal egyetemben évről évre növekszik az internet iránti érdeklődés.

 

Míg nyolc évvel ezelőtt a szlovákiai polgárok fele még nem használta az internetet, addig 2018-ben ez a szám már 60%-ra emelkedett, a 16 és 24 év közötti fiataloknál pedig 93%-ra.

 

  hirdetes_300x300   

A digitális írni-olvasni tudás is növekszik

 

 „Szlovákiában a háztartások 80%-ának van internet-hozzáférése. A legtöbb internet-hozzáféréssel Nyugat-Szlovákiában, a legkevesebbel Közép-Szlovákiában rendelkeznek. Tíz évvel ezelőtt a háztartások 58%-nak volt internete. Az internet-hozzáféréssel együtt a digitális írni-olvasni tudás is megszaporodott“

 

– mondta Lenka Buchláková, a Szlovák Takarékpénztár elemzője.

 

Az Eurostat adatai szerint 2018-ban az EU 28 tagországában a 16 és 74 év közötti emberek 56%-a használta az internetet. Ebben az esetben is növekedésről van szó, hiszen 2011-ben az európaiaknk csak a 38%-a csatlakozott az internethez.

 

Az idősek is érdeklődnek az internet iránt

 

Az elemző szerint az internetet leggyakrabban a Facebook és a Whatsapp profil létrehozására, üzenetküldésre, valamint bejegyzés posztolására alkalmazzák.

 

A legnagyobb internetes aktivitással a dánok rendelkeznek (79%), utánuk következnek a belgák (73%), majd a svédek és a britek (mindkettő 70%-kal). A legkisebb internethasználattal a ranglista végére a franciák (42%), az olaszok (46%) és a szlovének (49%) kerültek).

 

Az internetet leggyakrabban a 16 és 24 év közötti fiatalok használják; tízből kilenc fiatal rendelkezik profillal valamelyik közösségi oldalon.

 

Ami a 65 és 74 év közötti generációt illeti, az utóbbi nyolc évben az ő körükben is jelentősen emelkedett a felhasználók száma.

 

Az unióban átlagosan a nyugdíjasok 19%-a szocializálódik az internethasználattal, míg Szlovákiában 2018-ban ez a szám 12% volt.

 

Sme.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!