Nyitókép: körkép.sk/kpa

 

A héten részt vehet feredő építésben kalákában Egyházasbáston, Rimaszombatban pedig nyári egyetemen, kiállításon, kulturális műsoron és cirkuszi előadáson szórakozhat. Minden kedves olvasónknak nagyon jó szórakozást és kellemes nyári kikapcsolódást kívánunk!

 

  1. Július 8 – 14 között (hétfő 10:00-vasárnap 16:00) Egyházasbáston 

 

Feredőépítő kaláka a Medvesalatt

 

 hirdetes_810x300  

Részletes információ: https://www.facebook.com/events/391798131615717/

 

 

 

  1. Július 8-án (hétfőn)  11:00 órakor Rimaszombatban a Csillagházban megnyitják a

 

II. Rákóczi Ferenc Nyári Egyetemet

 

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége július 8-án, hétfőn 11:00 órai kezdettel szervezi meg a II. Rákóczi Ferenc Nyári Egyetem ünnepélyes megnyitóját a rimaszombati Csillagházban.

 

 

  1. Július 9-én (kedden)  17:00 órakor Rimaszombatban a Városi Galériában kiállítás 

 

                        Összerakósdi – Mira Gáberová kiállítása

 

A losonci születésű Mira Gáberová képzőművész Összerakósdi című kiállítása nyílik a Városi Galériában július 9-én, kedden 17:00 órától. A tárlat kurátora Gabriela Garlatyová, s augusztus 31-ig várja a látogatókat munkanapokon 09:00 és 17:00 óra között.

 

 

  1. Július 13-án (szombaton)  16:00 órakor Rimaszombatban a Városi Művelődési Központban

 

                  Gömöri Magyarok Kulturális Ünnepélye – 2019.

 

A Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya az idén is megrendezi a Gömöri Magyarok Kulturális Ünnepélyét (GMKÜ), amelyen a 70 éves szervezet előtt is tisztelegnek. Az idei GMKÜ-t a járási székhelyen, a rimaszombati Városi Művelődési Központ színháztermében tartják július 13-án, szombaton 16:00 órától.

Az ünnepi műsorban fellépnek: Almágyi Népdalkör, Balogfalai Fürtöcskék, Détéri Asszonykórus, Blaha Lujza Vegyeskórus, Gesztetei Barkó Menyecskék, Szivárvány Énekkar, Új Gömör Néptáncegyüttes, a Tompa Mihály Alapiskola és a Tompa Mihály Református Gimnázium tanulói és a pozsonyi Trio Impression.

 

 

  1. Július 14-én (vasárnap)  18:00 órakor Rimaszombatban a Városkertben  a Kuttyomfitty Társulat előadása

                           

Cirkusz Folklórikusz  – címmel.

 

Minden gyermeket, anyukát, apukát, nagypapát és nagymamát vár a Városi Művelődési Központ a Mesés szünidő keretén belül július 14-én, vasárnap 18:00 órakor a Városkertben a játszótérnél a Kuttyomfitty Társulat Cirkusz Folklórikusz című előadására. Belépés díjtalan.

A Cirkusz Folklórikuszban láthatók lesznek olyan világszámok, mint a ripsz-ropsz csapásolás, helyben forgás irniksz-birniksz, lavírozás 5 üveggel, kunsztok 3 bottal! De lesz medvetáncoltatás, idomított kecskék, erőfitogtatás, kötélen egyensúlyozás, akrobata csapat. Világszenzációk, melyeket a nagyközönség, együtt, egy műsorban, még sosem láthatott!

 

 

Összeállította: Mede Géza

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.