Nyitókép forrása: mti

 

Pénteken búcsúztatják a dunai hajóbaleset két magyar áldozatát, a Hableány kapitányát és matrózát a folyó Margit hídhoz közeli szakaszán. A 11.00 órakor kezdődő búcsúztató alatt módosul a hajóközlekedés.

 

A Hableány sétahajó május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét koreait sikerült kimenteni,  a többiek meghaltak.

 

A BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy a búcsúztató idején a D12-es hajójárat a szokásostól eltérő menetrend szerint, kétóránként közlekedik. A pontos menetrendről a hajóállomásokon, a BKK honlapján, valamint a BKK FUTÁR alkalmazásban lehet tájékozódni.

 hirdetes_810x300  

 

Az áldozatok előtti tisztelgésként a D12-es hajójárat árbocán fekete szalaggal közlekedik. „A BKK és a BKV Zrt. tisztelettel adózik a tragikus baleset áldozatainak emléke előtt, és ezúton is szeretné együttérzését, részvétét kifejezni a hozzátartozók felé” – írták a közleményben.

 

A Panorama Deck Hajózási Társaság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a saját halottjainak tekintett kollégáik búcsúztatóján több hajó is részt vesz, azokon egy időben zajlik a szertartás.

 

Az érdeklődők a Margit híd Országház felőli oldaláról követhetik az eseményt. A szervezők azt kérik, hogy kizárólag virágszirmokat szórjanak a vízbe a budapesti hajók közös kürtjelére.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!