Nyitókép: (Fotó: Kapusník Csaba)

 

 

Az Egészséges és Biztonságos Ipolyság Polgári Társulás aktivistái július 19-én immár negyedik alkalommal szerveztek figyelemfelhívó tüntetést a várost egyre jobban sújtó, az elmúlt években jelentősen megnövekedett teherforgalom, s az ezzel járó tarthatatlan közlekedési állapotok megoldása érdekében.

 

(Fotó: Kapusník Csaba)

 

A 2017-ben bejegyzett társulás azzal a céllal jött létre, hogy felhívja a figyelmet a várost uraló katasztrofális állapotokra, s elősegítse azok megoldását.

 hirdetes_810x300  

 

„Demonstrációink elsődleges célja az R3-as gyorsforgalmi út és az Ipolyságot elkerülő út megépítésének felgyorsítása. Az E77-es nemzetközi út Ipolyságot érintő szakaszán naponta több ezer gépjármű halad keresztül, melynek nagy része teherszállító jármű.  Véleményünk szerint a jelenlegi közlekedési helyzet kibírhatatlan és nem biztonságos. Transzparenseinkkel, az általunk szervezett gyalogosblokáddal, az autósfelvonulással ezekre a problémákra akarunk rámutatni, illetve a biztonságos közlekedés fontosságára”

 

– nyilatkozta portálunknak Tomáš Števčat, a tüntetés egyik szervezője.

 

(Fotó: Kapusník Csaba)

 

Nem mindig egyszerű „összehozni” az embereket a jó ügy érdekében, a társulás által szervezett megmozdulások azonban máig élvezik a helyi lakosság támogatását, ezért a szervezők további figyelemfelhívó akciókat ígérnek.

 

„Azért vettem részt a demonstráción, mert már az előző megmozdulások is pozitív benyomást keltettek bennem, de nem tudtam részt venni rajtuk. Most viszont sikerült. Fontosnak tartom az elkerülő út megépítését, egyrészt a városban uralkodó hatalmas forgalom csökkenése érdekében, másrészt pedig “valamivel” biztonságosabbak lennének az utak: kisebb forgalom, kevesebb baleset, csendesebb város”

 

– árulta el kérdésünkre véleményét a tüntetésen részt vevő Anikó.

 

(Fotó: Kapusník Csaba)

 

A Nemzeti Autópálya Társaság (NDS – Národná diaľničá spoločnosť) Ipolyság városával közösen még 2019 januárjában ismertette R3 gyorsforgalmi út Ipolyság és Zólyom közötti szakaszának építési ütemtervét. Az építkezés megkezdését végül 2024-re halasztották, így a megoldás egyelőre várat magára.

 

Kapusník Csaba

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.