Nyitókép forrása: Sátoraljaújhely, 2019. július 31. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott a Rákóczi Szövetség összmagyar anyanyelvi táborában a táborozó fiatalok kísérőivel beszélget Sátoraljaújhelyen 2019. július 31-én. MTI/Vajda János

 

Magyarország felelősséget visel minden magyarért, éljen bárhol a világban, és ebben nagyon jó partnere a kormánynak a Rákóczi Szövetség – hangoztatta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott szerdán Sátoraljaújhelyen, a szövetség összmagyar anyanyelvi táborában.

 

Úgy fogalmazott: a rendszerváltás után „eljutottunk oda, hogy az egész nemzet együtt gondolkodik, együtt dobog a szíve”.

 

Kiemelte: 2010-től a kormányzat olyan nemzetpolitikát visz, amely konszenzust hozott az állampolgárság megadásában, a választójogban, az autonómiában, a nemzeti összetartozásban.

 hirdetes_810x300  

 

Szili Katalin a Rákóczi Szövetség programjára utalva azt mondta: ebben a táborban érzékelhető az egy nemzethez tartozás.

 

A politikus fontosnak nevezte, hogy a fiatalok megőrizzék „identitásunk alapját”, a magyar nyelvet.

 

Kijelentette: az identitás hozzásegít ahhoz, hogy a jövőnek is „megőrizzük magyarságunkat, a magyar nemzethez tartozásunkat”.

 

Ehhez a magyar kormány minden segítséget megad mind a Kárpát-medencében, mind a diaszpórában – tette hozzá a miniszterelnöki biztos, leszögezve: erős Magyarország áll mindenki mellett.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!