Nyitókép: Facebook/Mint

 

Pozsonyban nemrég megosztott elektromos rollereket helyeztek használatba, ám egy hét elteltével a felét el is lopták az enyveskezű polgárok.

 

A Mint vállalat Szlovákia területén először a fővárosban indította el az e-rollerek használatát, ám egy hét eltelte után máris veszteséget számolt.

 

 hirdetes_810x300  

Pozsony központjában összesen 50 roller használatát tették lehetővé, ám néhány nap után az alkalmazás szerint már 25 darab hiányzott.

 

A vállalat a közösségi oldalán jelentette be, hogy a rendőrség együttműködésével néhány óra alatt az összes eltulajdonított rollert sikerült kézre keríteniük, ugyanis a tolvajok nem számoltak az beépített GPS modullal. A rendőrség letartóztatta a tolvajokat.

 

⛔ Pár príkladov toho, čo sa robiť nemá! Áno, stalo sa, že sa niektorí z našich spoluobčanov rozhodlo prisvojiť si naše…

Gepostet von MINT am Dienstag, 30. Juli 2019

 

„Az összes rollerünk biztonsági rendszerrel van felszerelve, ennek köszönhetően pontosan meg tudjuk állapítani, hogy hol találhatóak. Ezenfelül azt is tudjuk, hogy az adott rollert valahol leparkolták, eldőlt vagy valaminek nekitámasztották“

 

– mondta a vállalat.

 

A fotók szerint a tolvajokat a napközben véghezvitt lopás és a járókelők jelenléte sem érdekelte.

 

A roller ellopása, illetve vissza nem adása esetén 900 eurós bírság vár a tolvajra. A rollerek maximális bérlési ideje 23 óra 59 perc.

 

Aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.