Nyitókép forrása: szigetfestival.com

 

A Sziget látogatószáma idén is átléphette a félmilliót az egy hét alatt, de a tavalyi látogatócsúcsot biztos nem dönti meg – derül ki a szervezők szerkesztőségünknek megküldött közleményéből.

 

Teltházzal nyitott a sziget, de a főszervező, Kádár Tamás szerint az időjárás hatása meglátszott a jegyeladásokon is.

 

„A teltház a Sziget infrastruktúra fejlődésével és a helyszínek, nézőterek pozícionálásával nőtt az évek során 95 ezerre, a hatóságoktól is ekkora napi létszámra van rendezvénytartási engedélyünk”

 

 hirdetes_810x300  

mondta a főszervező, aki hozzátette, a nyitónapon nem volt vészhelyzet, a sok egyéb program mellett egy hazai viszonylatban rekordlétszámú koncert zajlott le és a nap végén a teltházas tömeget a protokollnak megfelelően vezették ki a területről. Ed Sheeran első magyarországi fellépése egyébként hatalmas koncertélmény volt a rajongóinak.

 

A szervezők közlése szerint a Sziget idén mintegy 100 000 külföldi látogatót vonzott Budapestre a világ több mint 100 országából. A legtöbben az Egyesült Királyságból érkeztek, majd sorban Hollandia, Franciaország, Németország illetve Olaszország következik, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

 

A több mint 1000 fellépő a világ 62 országából érkezett és az egy időben Szigeten lévő magyarok illetve külföldiek aránya idén kb. 53-47% volt a magyarokjavára.

 

A Sziget holnapra ígért tájékoztatást az idei fesztivál végleges számai és értékelése kapcsán.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!