Nyitókép: körkép.sk/kpa

 

A heti programajánlónkban kiállítást ajánlunk Rimaszombatban, délebbre a járásban pedig falunapon szórakozhat Simonyiban és Gortván. Nagyon jó pihenést és nyári szórakozást kívánunk valamennyi kedves olvasónknak!

 

  1. Augusztus 17-én (szombaton)  egész nap, Simonyi község falunapot rendez

 

Simonyi Falunap.

 

 hirdetes_810x300  

Negyedik falunapját rendezi augusztus 17-én, szombaton Simonyi Község, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A falunap istentisztelettel indul a helyi református templomban, ezt követően a kopjafánál tartanak megemlékezést. A nap során fellép a helyi Bárka kórus, a helyi óvodások, a Tompa Mihály Református Gimnázium néptánccsoportja, a détéri asszonykórus, a nemesradnóti Csemadok tánccsoport, Lichtmannegger Tibor és Ruszó Károly zenekara. A falunap sztárvendége a községből elszármazott nótaénekes, Rigó Mónika lesz.

További szórakozásról gondoskodik a Felföldi Dalia Iskola (íjászat), lovasok, kézművesek és ugrálóvár is várja a legkisebbeket.

 

 

  1. Augusztus hónap  Rimaszombatban a Gömör-Kishont múzeumban

   

Hónap Műtárgya  – Baksay István

 

Gömör-Kishonti Múzeum augusztus hónap műtárgyának Baksay Istvánnak, az Egyesült Protestáns Gimnázium egykori igazgatójának a portréját választotta, amelyet augusztus 01. és 31. között tekinthetnek meg. A festmény alkotója a 19. század egy kevéssé ismert alkotója, C. Rollota.

 

 

  1. Augusztus – szeptember 13-ig  Rimaszombatban a Városháza Galériában új fotós-verses kiállítás

   

 Szemek    címmel Káli Krisztián és Dadka Csóri kiállítása

 

Második részéhez érkezett Káli Krisztián és Dadka Csóri közös verses-fotós kiállítása a rimaszombati Városháza Galériában. Amíg az első rész gömöri tájakat mutatott fel, a szeptember 13-ig látogatható második rész gömöri arcképekkel ismerteti meg a látogatót.

Mindenkit szeretettel várnak az alkotók a kétnyelvű kiállítás megtekintésére!

 

 

  1. Augusztus 17-én (szombaton)  13:00órától Gortva községben fesztivál

   

III. Gortva Lion Feszt

 

Gortva Község Önkormányzata augusztus 17-én, szombaton harmadik alkalommal rendezi meg a helyi alapiskola udvarán a Gortva Lion Fesztet. A belépő 3 euróba kerül.

A rendezvény 13:00 órakor kezdődik Balog Géza polgármester megnyitójával. Az első blokkban fellépnek a Gortvai Csillagszemek, a helyi alapiskola diákjai, a Kispárduc lányok, a balogfalai Fénix és a várgedei tánccsoport is. A nap sztárvendége 15:00 órától a Gipsy Čáve, 16:00 órától a Rolly Band, míg 17:00 órától Váradi Olasz és Váradi Pepe lesz. A hajnalig tartó utcabál hangulatáról a sajószentkirályi Gergő Band gondoskodik.

A gyerekeket ügyességi játékok várják, de a közönség kalandozhat az ízek világában is. 

 

 

Összeállította:  Mede Géza

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!