Nyitókép forrás: Gyorplusz.hu/ Marcali Gábor

 

Lebontják több határátkelő jó ideje használaton kívüli, rossz állapotban lévő épületét Győr-Moson-Sopron megyében, amelyek egykor az útlevélkezelésnek és a vámnak adtak otthont. A hírt a Győrplusz közölte.

 

Magyarország és Szlovákia 2007-es schengeni övezethez való csatlakozásával kerültek „használaton kívülre” az átkelők, azóta lehet akadálytalanul átjutni a magyar-szlovák, és magyar-osztrák határon. Az azóta eltelt 12 évben az átkelők adminisztratív épületei üresen állnak, gyatra állapotukkal nem nyújtanak túl szép látványt.

 

A Magyar Közlönyben július végén jelent meg egy kormányhatározat, amely a magyar határátkelőkön található épületek lebontását és az átkelők rendbetételét rendelte el a Győr-Moson-Sopron megyei magyar-szlovák és magyar-osztrák határon.

 hirdetes_810x300  

 

A rendelet szerint 2020 év végéig a határállomásokat lebontják, környezetüket rendbe teszik, útjavításokat is végeznek majd azzal a céllal, hogy a forgalom akadálytalanul tudjon haladni az átkelőknél.

 

A munkálatok a Hegyeshalom-Nickelsdorf kishatárállomást, a Fertőd-Pamhagen valamint Sopron-Klingenbach átkelőket érintik az magyar-osztrák határon. A magyar-szlovák átkelők közül a Vámosszabadi-Medve valamint a rajkai határállomás újul meg.

 

A portál közlése szerint további rendezések és útfelújítások vannak kilátásban a magyar-román, magyar-ukrán és magyar szerb határon is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.