Nyitókép: vlaky.net

 

Ma vette kezdetét az Európai Mobilitási Hét, melynek keretében bizonyos tömegközlekedési eszközökön kedvezményesen, vagy éppenséggel ingyenesen utazhatunk.

 

Szeptember 16-tól 22-ig a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) vonatain az utasok fél áron utazhatnak. A kedvezmény azonban csak a személyvonatokra, a regionális expresszekre, illetve a tátrai villany- és fogaskerekű vasútra vonatkozik. A gyorsvonatokon és a IC-vonatokon az Európai Mobilitási Hét során ne számítsunk 50%-os kedvezményre.

 

 hirdetes_300x300  

A RegioJet csupán szeptember 22-én, szombaton kínál ingyenes utazási lehetőséget a Komárom–Pozsony vonalon, ahol a mai naptól már emeletes vonatok is közlekednek.

 

Forrás: ZSSK

 

A városi tömegközlekedés idén már nem ingyenes a jogosítvánnyal rendelkezőknek

 

Az elmúlt években az Európai Mobilitási Héten menetjegy helyett elegendő volt felmutatni a jogosítványt a fővárosi tömegközlekedési eszközökön. A Pozsonyi Közlekedési Vállalat tájékoztatása szerint idén azonban már a gépkocsivezetőknek is jegyet kell vásárolniuk a tömegközlekedési eszközökre.

 

 „A városi tömegközlekedést rengeteg gépkocsivezető használta ki amiatt, hogy egy héten keresztül ingyenes volt“

 

– vallotta be a Pozsonyi Közlekedési Vállalat, de véleményük szerint fel kell tenni a kérdést: Vajon hozott ez a rendelkezés olyan új egyéneket a tömegközlekedésbe, akik eddig kizárólag autóval közlekedtek?

 

„Sajnos nem. Éppen ellenkezőleg: egy hét elteltével ismét sokkal sűrűbben közlekedtek az autók”

 

– kommentálta a PKV.

 

A Pozsonyi Közlekedési Vállalat idei újdonsága, hogy az Európai Mobilitási Hét jegyében az érdeklődők kedvezménnyel válthatnak éves bérletet. A kedvezmény szeptember 16-tól 30-ig érvényes. Például egy klasszikus éves bérlet két zónára (100+101) a 264,20 euró helyett most csak 199,20 euró.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!