Nyitókép: körkép.sk/Mede Géza

 

A Medvesalját Salgótarjánnal összekötő húsz kilométeres utat sokan nem szeretik. Emelkedők, majd lejtők, sok-sok éles kanyarral. És mivel viszonylag forgalmas is, nagyon kell ügyelni a vezetésre. Igényessége miatt helyszíne az évente megrendezésre kerülő Salgó-rallynek is. Ilyenkor aztán dübörög minden a környéken.

 

Ám aki figyelmesen vezet, észreveszi azokat a gyönyörűségeket, amelyeket az útszakasz kínál. Az államhatárt követő szakasz része a Cserhát legészakibb, talán legmagasabb részének. Szűzies természet ez, ahol a hegyek dombokba, lankákba mennek át. Legmagasabb pontja Rónafalu település, ahonnan látni Salgó történelmi várát, de a Medvesalját is.

 

fotó: Mede Géza

 

 hirdetes_810x300  

Vízválasztó is a terület, észak felé folyva a vizeket a Gortva-patak, míg dél felé a Zagyva gyűjti össze. Zömmel akácerdők vannak mindenfelé, ám láthatunk fenyveseket is. De talán a legszebb a bükkösön keresztül vezető útszakasz, ahol a magasra nyúló fákon keresztül sejtelmesen süt át a nap fénye.

 

fotó: Mede Géza

 

A lejtő alján Salgótarján kéményei tűnnek elő az erdő fái közül. Utunk célja a Vásárcsarnok, a piac. Mivel a viszonylag nagy területe, bőséges árukínálata idevonzza a vásárlókat Szlovákiából is, szeretnénk képet adni a kedves olvasónak. Képet adni a szezon kínálta áruról és természetesen az árakról, arról, hogy megéri-e meglátogatni a piacot, megéri-e átruccanni egy kis bevásárlásra. 

 

fotó: Mede Géza

 

Egy kedves ismerős informál bennünket, hogy az árfolyam kedvező a Szlovákiából érkezőknek. Most 325 forintot adnak egy euróért. Kérdésünkre elmondja azt is, hogy ilyenkor többen jönnek át vásárolni. Igaz, hogy a magyarok számára az árfolyam kedvezőtlenebb, viszont több áru fogy el. Így jól jár mindenki.

 

fotó: Mede Géza

 

Ennyi bevezető után lássuk a képeket, amelyek beszélni hivatottak az áruválasztékról és az árakról.

 

fotó: Mede Géza

 

fotó: Mede Géza

 

fotó: Mede Géza

 

fotó: Mede Géza

 

fotó: Mede Géza

 

fotó: Mede Géza

 

fotó: Mede Géza

 

Mede Géza

 

A szerző további képei az alább található képgalériában érhetők el:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.