Nyitókép: webnoviny.sk/illusztráció

 

Október folyamán a D1-es autópálya Poprád kelet – Beharóc (Beharovce) szakaszán felemelik a maximális megengedett sebességet 140 km/órára. A Közlekedésügyi Minisztérium így akarja felmérni, hogy milyen lenne a sofőrök hozzáállása, ha tartósan felemelnék a sebességkorlátot.

 

A tesztidőszak eredményei alapján aztán az Érsek Árpád (Most-Híd) vezette minisztérium eldöntené, hogy lehet/érdemes-e kedvezni a sofőröknek.

 

„Ahogy ígértem, kipróbáljuk, hogy emelhető-e a legmagasabb megengedett sebesség a biztonságilag megfelelő autópályaszakaszokon. A D1-es autópálya Poprád melletti részének mintegy 38 kilométer hosszú szakasza teljesít minden építési, technikai és biztonsági feltételt. Most a sofőrök hozzáállásától függ, hogy mikortól lehet engedélyezni véglegesen a D1 Tátra alatti szakaszán a magasabb sebességet.”

 

 hirdetes_810x300  

mondta a témával kapcsolatban Érsek.

 

Az NDS a következő időszakban előkészíti a D1-es érintett szakaszán a közlekedési táblákat is, hogy október 1-re minden készen álljon a tesztidőszak indításához. A jövőben szóbajöhet a D1-es Nagyszombat-Trencsén közti szakaszán egy ilyen tesztelés, azonban a forgalom intenzitása miatt a rendőrség egyelőre nem javasolta ennek kipróbálását.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!