Nyitókép forrása: index.hu/a képen Várhelyi Olivér

 

Magyarország új uniós biztosi jelöltet nevez meg ma délután, miután az Európai Parlamenti jogi bizottság erősen vitatható érveléssel összeférhetetlenséget állapított meg Trócsányi és a Nagy és Trócsányi Ügyvédi iroda tevékenysége között. Hasonló körülmények között kénytelen lemondani a posztról egyébként a román Rovana Plumbbal is.

 

Az Európai Parlament jogi bizottsága szerint Trócsányi és Plumb „anyagi és egyéb” összeférhetetlenségük miatt „alkalmatlanok” uniós biztosnak.

 

A magyar Kormányzati Tájékoztatási Iroda közlése szerint az EP bevándorláspárti képviselői így büntették meg Trócsányit, amiért korábban igazságügyi miniszterként „segített megvédeni Magarországot a migrációtól”.

 hirdetes_810x300  

 

A délután folyamán végül Ursula von der Leyen felszólította Magyarországot és Romániát, hogy nevezzenek meg korábbi jelöltjeik helyett új uniós biztosi jelölteket az alakuló új Európai Bizottságba.

 

A Reuters közlése szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök Várhelyi Olivért, az EU-hoz akkreditált állandó magyar képviselet vezetőjét nevezte meg új jelöltnek.

 

Szlovákia esetében is trükközni próbál az EP

 

Mandiner, Reuters.com, Politico.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!