Nyitókép: archív

 

2019-ben is meghirdeti a „Nyilas Misi Karácsonya” elnevezésű adománygyűjtő akcióját a Pozsonyi Református Egyházmegye. A karácsonyi ajándékgyűjtésbe a református egyházközségeken keresztül, vagy azokon kívül iskolák, vállalkozások és magánszemélyek is bekapcsolódhatnak.

 

Nem sok keserűbb pillanat van az ünnepek alatt, mint ha egy rászoruló családban a gyermekek nem kapnak ajándékot karácsonyra. Az adventi várakozás, az ajándékok utáni vágy örömteli beteljesülése minden gyermeket, családot meg kell hogy illessen. Ebben segít már évek óta a „Nyilas Misi Karácsonya” elnevezésű program.

 

Misák Alica csilizpatasi lelkipásztor, az adománygyűjtés koordinátora tájékoztatta a Körkép.sk-t az idei programmal kapcsolatban.

 hirdetes_810x300  

 

A korábbi évekhez hasonlóan dobozba-cipősdobozba csomagolt tartós élelmiszert, édességet, játékot, tanszereket, tisztálkodási szereket, ruhát – cipőt /lehetőleg új,vagy nagyon jó állapotban lévőt/ … stb. várunk és fogadunk szeretettel és hálás szívvel.

 

A lelkipásztor kiemelte, hogy használt ruhákat, cipőket, elkoptatott régi játékokat ne gyűjtsenek zsákokba az adományozók, ugyanis azt nem lesz módjukban átvenni.

 

Minden évben előfordul, hogy csak használt ruha van némelyik ajándékban.  Próbáljuk meg elképzelni annak a kisgyermeknek az arcát, aki azt kinyitja…!

 

Nyilas Misi Karácsonya – 1400 doboznyi adomány gyűlt össze

 

A karácsonyi díszbe öltöztetett csomagokra idén is rá kell írni, hogy fiú vagy lány-e az ajándékozott, ahogy azt is, hogy mennyi idős gyermeknek szánják az ajándékot. Idén is van lehetőség családnak szóló csomagot készíteni – ezekbe általában tartós élelmiszerek, tisztítószerek kerülnek.

 

A gyűjtés október 17-vel vette kezdetét és egészen december 1-ig, advent első vasárnapjáig tart.

 

Ezalatt az idő alatt minden gyülekezet, iskola, szervezet, magánszemély, közösség … stb. önmaga szabályozza, mikor és miképpen szervezi meg ezt a jótékonysági alkalmat.

 

Tájékoztatta portálunkat Misák Alica.

 

Magyarok Kenyere: Felvidéki és kárpátaljai rászorulókhoz kerül az összegyűjtött búzából készült liszt

 

A gyülekezetek ezt követően december 3-án és 4-én szállíthatják el az összegyűlt csomagokat a csilizpatasi kultúrházba.

 

Az összegyűjtött ajándékdobozokat a mennyiségtől és az igényektől függően Gömörbe, Kárpátaljára és a Komáromi járás néhány településére /Szentpéter, Csata, Oroszka/ továbbítjuk.

 

zárta a lelkipásztor.

 

Tavaly a Körkép.sk közreműködésével a „Magyarok Kenyere” program keretében készült lisztből is kapott adományt a Nyilas Misi-program, így több felvidéki és kárpátaljai családhoz is jutott a magyar gazdák által összegyűjtött búzaliszből.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.