Nyitókép: ultimahora.es

 

Eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok – jelentette a Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén.

 

Az újság információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d’Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták.

 

Noha a helyi hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az eltűntek személyazonosságát, a lap szerint egy magyar testvérpárról, egy 18 éves fiatal férfiról és egy 30 éves nőről van szó.

 hirdetes_810x300  

 

A bejelentés két nappal azután érkezett, hogy szemtanúk látták, amint a viharos időben egy óriási hullám a tengerbe sodort két embert. A személyleírások alapján a hatóságok nem tartják kizárhatónak, hogy a magyar turisták voltak.

 

A hatóságok szerda óta kutatnak az elsodort két ember után, a keresésben részt vesznek a vízi mentők járőrhajói, búvárok, a csendőrség helikoptere, a partszakaszt pedig önkéntesek vizsgálják át újra és újra, mindeddig eredménytelenül.

 

Az ultimahora.es beszámolója szerint nem testvérpárról, hanem unokatestvérekről van szó. A lap idézi az eltűntek családját is, akik szerint pénteken kellett volna gyermekeiknek hazatérniük Magyarországra, azonban szerda óta nem tudnak kapcsolatba lépni velük. Az internetes oldal szerint a két eltűnt Orosz Katalin és Orosz Mihály.

 

Egyelőre nincsenek hivatalos információk az eltűntekről. Annyi biztos, hogy magyar turistákról van szó, miután a KKM államtitkára megerősítette, hogy a barcelonai konzulátus kapcsolatban van a hivatalokkal és a családdal is., Fotó forrása: ultimahora.es

 

KKM: nagy erőkkel folyik a Mallorcán eltűnt magyar turisták keresése

 

Magyarország barcelonai főkonzulátusa kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal a Mallorcán eltűnt magyar turisták ügyében – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán.

 

Menczer Tamás azt írta: az eltűntek keresése nagy erőkkel folyik. Kollégái mindenben a család és a rendőrség rendelkezésére állnak – tette hozzá.

A Baleár-szigeteken és Katalóniában szerdán özönvízszerű esőzések voltak. Ketten meghaltak, hat embert pedig azóta eltűntként tartanak nyilván.

 

MTI, Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: eltűntek

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!