Nyitókép: Komjáthy Petőcz Andrea

 

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint már az elkövetkező pár órában betör Szlovákiába az észak-nyugat felől érkező hidegfront, minek következtében hétfőre 7-9 fokot esik a nappali hőmérséklet vasárnaphoz képest. Az SHMÚ az egész országra elsőfokú riasztást adott ki a köd miatt.

 

A meteorológusok szerint az elhúzódó vénasszonyok nyara után megérkezik a tényleges lehűlés a Felvidékre és Magyarországra is.

 

Az utóbbi napokban tapasztalható 20 fok feletti hőmérsékletet utoljára vasárnap élvezhettük, az előrejelzések szerint semmi sem utal arra, hogy november elejére ilyen meleget mérjenek a hőmérők.

 hirdetes_810x300  

 

A vasárnapi 18-23 fokos nappali csúcsok után hétfőn legfeljebb 11-16 fok várható napközben, az ország északi részén pedig inkább csak 9 fokra számíthatunk.

 

Keddre tovább csökken a hőmérséklet, a meteorológusok előrejelzései szerint további 5 fokkal lesz hűvösebb, így a 11 fok körüli nappali csúcs lesz a jellemző a későbbiekben.

 

Ehhez fokozatosan éjjeli fagyok párosulnak, miközben a völgyekben már nappal is mínuszokat mérnek majd.

 

A jelenlegi előrejelzések szerint csütörtökre várható az eddigi leghidegebb reggel, északon pedig már átmeneti havazások is várható majd.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.