Nyitókép: TASR

 

A pozsonyi Fő téren mától, azaz október 31-től áll a karácsonyfa. A 25 éves, 14 méter magas, 1300 kilós lucfenyőt egy récsei lakos ajándékozta a városnak – tájékoztatta a TASR-t Peter Bubla, Pozsony város szóvivője. A fenyőfa ünnepélyes kivilágítására november 22-én, a karácsonyi vásár megnyitásakor kerül sor.

 

A főváros a karácsonyi vásárt illetően idén új koncepcióval jelentkezik. A vásár idén a minőségre, az ökologikusságra, a biztonságosságra, valamint a vizuális és attraktív gasztronómiai rendezvényekre és kulturális programokra próbál ráerősíteni.

 

 hirdetes_300x300  

Az idei pozsonyi karácsonyi vásár a zero waste szellemében kerül megrendezésre, ami azt jelenti, hogy a hulladék keletkezését a minimumra szeretnék csökkenteni, így a vásárban kizárólagosan komposztálható tányérokat és visszaváltható poharakat lehet majd használni.

 

Az idei újdonságok közé tartozik a sátrak és a bódék új elrendezése is. A kereskedelmi célú sátrak kizárólag a Fő téren lesznek, míg a színpad és a kulturális program a Ferencesek terén kap helyet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.