Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Több, elsősorban filmek online megosztására használt videómegosztó szerver működését leállítottak október végén a szerzői jogokra hivatkozva. Elérhetetlenné váltak az Openload, Streamango, VeryStream és a RapidVideo linkjei is.

 

A lépés nagy csapás a törvényellenesen (jogdíj fizetése nélkül) filmeket közzé tevő portálok számára. A fentebb említett tárhelyek Franciaországban, Németországban és Romániában több ezer szerverrel rendelkeztek, ezek több mint két harmada hasonló videómegosztó tárhelyek üzemeltetéséhez is hozzájárultak.

 

Jelentések szerint az Openloadnak és a Stremangónak nagyösszegű kártérítést is kell fizetnie a szerzői jogok megsértése miatt. A szerverek lekapcsolását kiharcoló ACE Alliance for Creativity and Entertainment).

 hirdetes_400x285  

 

Szlovákiában már „áldozata” is van az intézkedésnek. A TopSerialy.to és a SledujSerialy.to már nem működik, de a még megnyitható portálok is tárhelyhiányban szenvednek, a linkek nagy része nem működik. A magyar nyelvű videómegosztó oldalakon is vannak fennakadások.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: IT kalózverzió

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!