Nárcisz
  • HUF: 368.35
  • USD: 1.17
  • 8 °C
  • 13 °C
Mindennapjaink

Kárpátaljai magyarokat segítő ösztöndíjasokat „toloncolnának” ki az ukrán hatóságok

Az ukrán SZBU nyomására megvonják a Petőfi-ösztöndíjasoktól a tartózkodási engedélyüket

Nyitókép forrása: facebook.com/Dupka György

 

„A minap az ukrán hatóság, illetve a megyei bevándorlási hivatal nyolc Petőfi-ösztöndíjas oktatói és kulturális programszervezői tevékenységhez kapcsolódó vízumkérelmét és tartózkodási engedélyeik meghosszabbítását nem engedélyezte. Mint ismeretes, korábban az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) vizsgálta a Petőfi-ösztöndíjasok kárpátaljai tevékenységét, ezért az állomáshelyüket november 7-ig – a további zaklatás elkerülése érdekében – el kellett hagyniuk”.

 

írta facebook-oldalán Dupka György kárpátaljai történész, kultúraszervező, a magyar kisebbség egyik vezető alakja. Közlése szerint a Petőfi-ösztöndíjasokat gyakorlatilag persona non gratanak nyilvánították

 

Dupka hozzátette, hogy az „ukrán hatóságok éber csinovnyikjai kettős mércét alkalmaznak”, hiszen a Petőfi-ösztöndíjasokon kívül szintén hasonló tevékenységet végeznek a „USA-béli és EU-s országokból érkező volontörök is”.

 

„Az ukrán és a magyar illetékes hatóságok számára nincs más út, az üzengetés helyett, mielőbb tárgyalóasztalhoz kell ülni és rendezni végre közös dolgainkat, mert gyűlnek egyre-másra a megválaszolatlan kérdések is…”

 

írta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zempléni Péter
2019. nov. 26. 16:14

Vannak országok, ahol Soros embereit nem kedvelik, vannak ahol Orbánét.

Zempléni Péter
2019. nov. 26. 16:18

„USA-béli és EU-s országokból érkező volontörök is”. Önkéntesek a helyes magyar kifejezés. „Az ukrán és a magyar illetékes hatóságok számára nincs más út, az üzengetés helyett, mielőbb tárgyalóasztalhoz kell ülni és rendezni végre közös dolgainkat, mert gyűlnek egyre-másra a megválaszolatlan kérdések is…” Szóljon a kedves Dupka Úr Orbánnak meg a külügyminiszterének.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket